– Nå har de det vondt

Tidligere Bocuse-deltaker og faglig leder i Årets Kokk 2015, Gunnar Hvarnes, sier deltakerne har det vondt i minuttene før start.

Publisert Sist oppdatert

– Nå har de det vondt, det vet jeg. Jeg både ser, og vet av erfaring, at de er veldig fokusert i minuttene før start. Det blir på en måte ingen vei tilbake. De har trent og forberedt seg lenge, men fra kvelden før og frem til start spenner man seg normalt litt, sier Hvarnes til Hotellmagasinet, rett før klokken 10.

Han tror imidlertid at deltakerne har god kontroll på hverandre.

– Mange av de kjenner hverandre godt og de har nok en viss peiling på hva de andre kommer til å gjøre. Men jeg tror ikke de kommer til å bruke noe energi på det. Her er det fokus på seg selv som gjelder.

Ulike typer

Hvarnes har fungert som faglig leder for deltakerne frem mot konkurransen og sier det er ulike typer å jobbe med.

– Ja, der er forskjellige typer. Noen er veldig raske, konsise og preparert, mens andre tar det litt mer på hælen. Det er ikke noe fasit på hva som funker best. Det er i alle fall et jevnt, høyt nivå og jeg tør ikke å ha noen klar favoritt.

Litt lenger borti lokalet treffer vi Espen Westerdahl Larsen, kjøkkensjef på Kulinarisk Akademi. Også han tror deltakerne er nervøse.

– De er rett og slett pissenervøse de siste minuttene før de starter, men det slipper så fort de er i gang med det de kan kontrollere.

I skrivende stund er de fire første kjøkkene i gang med sine oppgaver, det vil si Adrian Løvold, Christoffer Davidsen, Øyvind Bøe Dalelv og Jan Erik Hauge. Christian Andre Pettersen og Adam Bjerck starter i løpet av de neste minuttene.