Miljøvennlig hotellåpning

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

I går åpnet P-Hotels Brattøra. Ifølge eierne er dette Trondheims mest miljøvennlige hotell.

Hotellet har en unik beliggenhet med utsikt mot Munkholmen og fjorden på den ene siden, og sentrum av Trondheim på den andre. P-Hotels Brattøra skal bidra til byens miljøambisjoner både ved å være et energiklasse A-bygg, og gjennom beliggenheten på byens viktigste kollektivknutepunkt. Enten man kommer til sentrum med tog, buss, båt eller flybuss, er det gangavstand til hotellet.

- Med det nye hotellet har den nye sentralstasjonen får et ekstra løft, sier administrerende direktør Pål Berger i Rom Eiendom i en pressemelding.

- P-Hotels Brattøra gleder seg til å ta i mot gjester i fremtiden og har stor tror på at hotellets unike beliggenhet, byggestil og omgivelser vil gi gjester en positiv opplevelse av Trondheim, sier administrerende direktør Ragnar Palsson. 

De store fotografiene gir hvert rom en egen karakter. (Foto: Ronny Danielsen)

 

Hotellet har 128 rom, fire konferanserom og restaurant med tilbud om frokost, lunsj og middag. Arkitekt er Pir II AS, og kostnaden er på rundt 100 millioner kroner. Bygget eies av Rom Eiendom AS, og skal altså drives av trondheimsbaserte P-Hotels. Selve bygningen har et enkelt og helhetlig arkitektonisk uttrykk med neddempet farge- og materialbruk, og er endepunktet i bygningsrekken som består av de bevaringsverdige stasjonsbygningene. Hotellet oppfyller krav til universell utforming, og tolv av hotellrommene er spesielt tilrettelagt for bevegelseshemmede.

Den kustneriske utsmykningen er det Egil Bauk Larssen fra Trondheim som står for. Han har laget 21 installasjoner til hotellet som setter preg på fellesområder og uteområder. Rommene har et stort foto med motiver fra hele verden som gir hvert rom en egen karakter.

Fra gårsdagens åpning av P-Hotels Brattøra. (Foto: Ronny Danielsen)
Teaser:

I går åpnet P-Hotels Brattøra. Ifølge eierne er dette Trondheims mest miljøvennlige hotell.  

Main Image:
Thumbnail Image:
Main Image Credit:
Bygningsuttrykket passer godt inn i det sammensatte bygningsmiljøet som hotellet står i. (Foto: Ronny Danielsen)