Martell i 300

Det eldste av de store cognachusene, Martell, feirer 300 årsjubileum i disse dager. Slikt blir det eksklusive dråper av.

Publisert Sist oppdatert

I anledning jubileet lanserer cognachuset den særdeles eksklusive blandingen Martell Premier Voyage. Som om ikke produktet er bra nok i seg selv, blir det omkranset av et spektakulært kunstarbeid laget av den franske kunstneren Bernar Venet. Kjellermester Benoît Fil har dykket dypt i Martells historie for å skape Martell Premier Voyage; en unik blanding som inneholder 18 eaux‑de‑vie fra Martells kjellere.

Rundreise

Ved å benytte seg av Jean Martells originale dokumenter, har Fil satt sammen en oversikt over Jean Martells hovedleverandører fra perioden 1735-1742. Han begynte så en ferd i Jean Martells fotspor fra 300 år tilbake.

Slik som generasjonene før han gjorde, besøkte Fil vingårdene og samlet inn forskjellig eaux-de-vie’er. Han ble kjent med familiene bak vinene, de samme familiene som produserte vin for Jean Martell for 300 år siden. Etter å ha gjenskapt den rette blandingen og deretter lagret den på fat, laget av et 300 år gammelt eiketre, ble Martell Premier Voyage født. En eksepsjonell og enestående ny blanding og en perfekt hyllest til Jean Martell.

– Ønsket var å skape en blanding som reflekterte reisen og historien til Jean Martell. I arkivene hadde vi tilgang til de nøyaktige geografiske stedene han besøkte og slik var vi i stand til å besøke etterkommerne av disse vingårdene som i dag lager eaux-de-vie av den beste kvaliteten. Martell Premier Voyage tar det beste fra historien til Cognac, samt Jean Martells visjon og resultatet kan vi nyte her i dag. Denne nye blanding gjenspeiler virkelig tre århundrer med Martell og gjør cognac til en kunstform, sier Fil, i en pressemelding fra den norske importøren Pernod Ricard Norway.

Til Norge

Brand Manager i Norge, Richard Düring, er ikke overraskende stolt over produktet.

– Det er en stor glede å si at vi får et så unikt produkt til Norge og det sier mye om hvor mye Martell verdsetter norske connoisseurer. Jeg er sikker på at den som sikrer seg Premier Voyage vil sette pris på denne jubileumscognacen i lang tid fremover».

For det er en overdrivelse å si at denne Martell-utgaven blir allemannseie. Det er nemlig kun 300 flasker tilgjengelig i hele verden og hver flaske er individuelt signert, nummeret og produsert for å gjenskape fortreffeligheten og kreativiteten som House of Martell står for. Martell Premier Voyage er priset til €10,000 EUR og det er reservert 1 flaske for det norske markedet..

 

 

 

Powered by Labrador CMS