Gjenåpner Sauda Fjordhotell

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

Ærverdige Sauda Fjordhotell på Saudasjøen er solgt, og gjenåpner snart dørene som hotell. Sammen med Best Western Raftevold's Hotel skal det markedsføres som Unique Hotels.

Sauda Fjordhotell åpnet av Stavanger turistforening i 1914, og er et av landets vakre trehoteller. Nå er det solgt til Jan Reider Jørgensen og Jens Brokmann.

Brokmann driver fra før Best Western Raftevold's Hotel i Hornindal ved Europas dypeste innsjø, sammen med samboer Petra Wieth. Dette hotellet er fra 1867. Nå skal de drive begge de ærverdige hotellene, som skal markedsføres som Unique Hotels. Begge hotellene har en betydningsfull historie og er godt innarbeidet i markedet. Brandet Unique Hotels skal tydeliggjøre hotellenes stil, gjestfrihet og unike beliggenhet.

Unique Hotels er i startfasen, men Brokmann sier i en pressemelding at det på sikt kan være aktuelt med flere hoteller, og at flere aktører har vært i kontakt om både drift og managementavtaler. Mye negativ fokus på distriktshoteller de siste årene motiverer Brokmann til å tenke nytt.

- Det er utrolig mange som ikke ønsker å bo på nye moderne hoteller uten sjarm og personlighet, sier Brokmann, som er overbevist om at det er mulig å skape lønnsomhet også på odde destinasjoner.

 

Det gode liv

Et nytt driftsselskap for Sauda Fjordhotell er under stiftelse, og hotellet vil gjenåpne den første oktober etter renovering. Hotellets fokus vil være det gode livet på hotellet, kortreist mat og gjestfrihet med stil.

- Vi skal spesialisere oss på kurs og konferanse hvor en kursleder kan være sin egen sjef over hele hotellet, sier Brokmann.

I tillegg vil hotellet være det naturlige valget for forretningsreisende, turister og ikke minst være et lokalt samfunnshotell. De er sikre på at tradisjonelle hoteller er rustet for fremtiden, når man klarer å tilpasse seg og bygge nye ideer og samtidig er god på drift og salg.

Brokmann (32) har lang fartstid i hotellbransjen fra Tyskland, Sveits og Norge siden 1996, og er selv utdannet kokk og servitør. Han har vært hotelldirektør og driftssjef for flere hoteller i Norge, i blant annet Horten, Sunndalsøra og Gardermoen for Norlandia Hotel Group, før han overtok Best Western Raftevold's Hotel. Samboeren Petra Wieth er også utdannet kokk med internasjonal fartstid, og har jobbet for Choice Hotels og First Hotels i Norge.

Teaser:

Ærverdige Sauda Fjordhotell på Saudasjøen er solgt, og gjenåpner snart dørene som hotell. Sammen med Best Western Raftevold's Hotel skal det markedsføres som Unique Hotels.

Main Image:
Thumbnail Image: