Gir datafolket supermat

Er deltakerne på datasamlingen The Gathering en gjeng med nerder som lever av Red Bull og potetgull? Ikke om Geitmyra matkultursenter for barn får det som de vil.

Publisert Sist oppdatert

Nå er nemlig grønn supermat på vei til The Gathering. Først en liten innføring: The Gathering er Norges største dataparty og i år er det ventet at over 5000 ungdommer samles i Vikingskipet foran dataskjermene for samvær og konkurranse. Det pleier ikke alltid å være matkulturen som står i sentrum på slike arrangementer. Men det skal det bli en slutt på.

– Klisjeen er at The Gathering er en gjeng med nerder som lever av drittmat og koffein, sier faglig ansvarlig ved Geitmyra matkultursenter for barn, Andreas Viestad.

Han fortsetter:

– Men vi vet at den eneste måten å yte maksimalt over lenger tid, er hvis man spiser sunt og holder seg i aktivitet. Derfor pakker vi med oss smoothiesyklene våre og en hel varebil med frukt og grønt og reiser til Hamar.

Spleiselag

Ordningen har kommet i stand ved et spleiselag mellom Bama, Sparebankstiftelsen DNB og Geitmyra matkultursenter for barn. 

– Bama sponser økologisk frukt og grønt, mens Sparebankstifelsen støtter arbeidet vårt for at så mange barn og unge som mulig skal bli glad i mat som gjør dem godt. For anledningen har vi kjøpt to helt unike smoothiesykler fra USA, forteller koordinator ved Geitmyra, Romy Ortiz.

Mens snøkaoset herjet over hovedstaden inviterte de barn ved Manglerud skole til en demonstrasjon av syklene. Ortiz er sikker på at det gir mersmak, bokstavelig talt.

– Internasjonal forskning har vist at et sunt kosthold er nøkkelen til gode resultater. Vi er sikre på at de som kjører noen runder på smoothiesykkelen vår, kommer til å gjøre det ekstra bra. I tillegg til å få et godt og sunt avbrekk i spillingen, sier Ortiz.

The Gathering åpner onsdag 1. april