Fortsetter som hotell

Christian Ringnes har ombestemt seg. Nå legges ikke Quality Hotell Hafjell ned likevel. Mange ansatte gråt av glede da de mottok beskjeden.

Publisert Sist oppdatert

Noen gråt, noen lo høyt og andre kunne ikke tro det var sant.

Slik beskriver Gudbrandsdølen Dagningen reaksjonene fra de ansatte på Quality Hotell Hafjell da de mottok beskjeden om at arbeidsplassen deres ikke skal bli bygget om til leiligheter.

Torsdag i forrige uke mottok hotelldirektør Erik Fostervold beskjeden han og de hundre ansatte ikke hadde turt å håpe på. Hotellet skal ikke bygges om til leiligheter, men bestå. Det ble klart etter at Christian Ringnes og eierne i Pandox hadde ombestemt seg.

Sterkt forhold

Fostervold sier til avisen at det var en særdeles hyggelig beskjed å gi til sine ansatte.

– Jeg åpnet med å takke de ansatte for deres fantastiske innsats, til tross for at vi visste hva som ventet oss. Da jeg slapp nyheten om at hotellet likevel består, og at det skal investeres her, reagerte noen med gledestårer og andre med jubel. Mange har jobbet her i 25 år og har et stekt forhold til arbeidsplassen, forteller han til avisen.

I en børsmelding i forrige uke kom beskjeden om at Ringnes hadde ombestemt seg. Det Ringnes-kontrollerte hotellkonsernet Pandox tar selv over driften slik selskapet har gjort med Quality-hotellet på Fagernes, Lillehammer Hotell og Grand Hotel i Oslo. Ringnes sier de ansatte kan takke seg selv.

– Hotellets stab har gjort en vanvittig jobb det siste halvannet året. De har "proved us wrong" og levert mye bedre resultater enn vi trodde var mulig, sier Ringnes til avisen.

Han utdyper litt til Dagens Næringsliv.

– I tillegg ser vi at det er vekst i Hedmark og Oppland, godt hjulpet av svak norsk krone, samtidig som hotellet har tatt markedsandeler i regionen. Alt dette gjør at vi tror det skal være mulig å drive hotellet med et høvelig overskudd, sier Ringnes.