Fortsatt drift i konkurshotell

Thon Hotel Vårsøg i Surnadal ble begjært konkurs i slutten av april. Nå har et nytt selskap sikret videre drift.

Publisert Sist oppdatert

Helt i slutten av april ble det åpnet konkurs i Vårsøg Hotell AS, etter begjæring fra skatteoppkreveren i Surnadal. Ifølge Surnadal kommune er det fortsatt ikke helt klart hvor stort kravet mot konkursboet blir, men kommunens økonomisjef anslår at beløpet er et sted mellom 1,6 millioner kroner og 1,9 millioner. Hotellsjef Runar Menøy mener imidlertid beløpet er langt mindre, i overkant av 270.000 kroner.

Teknisk ulykke

Styreleder for Vårsøg Hotell AS, Leif Storvik, som selv er advokat, bekreftet på det tidspunktet at han betegnet konkursbegjæringen som en teknisk ulykke.

– Ifølge kjennelsen er konkursbegjæringen forkynt for meg 23. april kl. 14.35, ved at det er lagt et brev i min postkasse. Jeg har imidlertid ikke mottatt noe slikt brev, og jeg kan forsikre at jeg hadde åpnet det hvis jeg hadde mottatt det. Det er første gang jeg mottar en konkursbegjæring, sa Storvik, til lokalavisen Tidens Krav.

Vårsøg Resort

Noen dager etter konkursbegjæringen ble det klart at et nytt selskap har tatt over driften, nærmere bestemt Vårsøg Resort. Det nye selskapet sørget for at bobestyrer slapp å stenge hotellet og strømleverandøren slapp å stenge strømmen.

Varelageret er nå solgt til det nye selskapet Vårsøg Resort, der hotellsjef Runar Menøy og styreleder Leif Storvik foreløpig er de to eneste i styret.

Endringer

Vi har i dag vært i kontakt med hotellet i Surnadal. De ansatte har fått munnkurv og kan ikke uttale seg om situasjonen på hotellet, men bekrefter at det er "noe endringer i antall ansatte". Administrerende direktør i Thon Hotels, Morten Thorvaldsen, har ikke besvart våre spørsmål om konkursen, mens hotellsjef Runar Menøy skulle forsøke å besvare Hotellmagasinets spørsmål i løpet av ettermiddagen.