Disse kan vinne Local EAT Award

De regionale kåringene i Local EAT Award er klare og på listen over Norges mest innovative matentreprenører finnes blant annet en insektsprodusent, et matavfallsprosjekt og et gartneri.

Publisert Sist oppdatert

Det er et sjeldent bredt spekter på de nominerte til Local Eat Award 2016. Blant de fem norske kandidatene finner vi både en gulrotmarmeladeprodusent, et stort matavfallsprosjekt, en importør av spiselige insektsprodukter, en pådriver for bærekraftige menyer og mat, samt Norges største produsent av vårløk. Her er de nominerte:

Nord-Norge: Han Sylte AS 

Midt-Norge: Myldregard AS

Vestlandet: Norsk Gjenvinnings matavfallsprosjekt

Østlandet: IntoLife AS

Sørlandet: Skjærgaarden Gartneri

Markedet krever grønne løsninger

– Vi merker at ønsket om å utvikle grønne, bærekraftige løsninger er stor både blant små og store bedrifter i NHO. Markedet krever det, teknologien åpner for det, og bedriftene ønsker det selv. FNs nye bærekraftsmål stimulerer bedriftene til å finne kommersielle løsninger som kommer samfunn, miljø og mennesker til gode på kort og lang sikt. Vinnerbedriftene i årets Local EAT Award viser at slike løsninger kan finnes på mange ulike måter og produkter, sier Kristin Skogen Lund, administrerende direktør i NHO og jurymedlem i Local EAT Award.

Local EAT Award arrangeres av Nordic Choice Hotels, NHO og EAT, og er på jakt ideer som gjør det enklere å spise på en sunnere og mer klimavennlig måte. Nå skal regionvinnerne konkurrere om den nasjonale tittelen og en billett til EAT Stockholm Food Forum i juni.

– Det er veldig gledelig å se den enorme kreativiteten som finnes blant de lokale innovatører som er nominert til Local EAT Awards. At det finnes så mange spennende lokale innovasjoner er et sterkt tegn på at det er mulig å løse den enorme helse- og bærekrafts-utfordringen vi står overfor i dag, sier Line Gordon, deputy Science Director ved Stockholms Resilience Centre og jurymedlem i Local EAT Award.

Norge vs Sverige

Konkurransen arrangeres i Norge og i Sverige. Fem regionale vinnere i hvert land kjemper om å representere landet sitt på EAT Stockholm Food Forum, hvor én hovedvinner kåres. Utover deltagelse på konferansen, får hovedvinneren 100 000 kroner og et mentormøte med Petter Stordalen.

– Grønt entreprenørskap kommer til å bli stadig viktigere når Norge skal rustes for fremtiden, og vi vil bidra til å heie frem gründerånden her til lands. Vinnerbedriftene er nytenkende og nyskapende og det blir utrolig spennende å følge dem i tiden fremover, sier Petter Stordalen, eier av Nordic Choice Hotels og jurymedlem i Local EAT Award.

Local EAT Award arrangeres for tredje år på rad og hovedvinner kåres på EAT Stockholm Food Forum 14. juni.