Dansk vinner i The Journey

I finalen i den nye nordiske cocktail-konkurransen The Journey var det danske Irina Jelizarova, fra baren Lidkoeb på Vesterbro, som ble tidenes første vinner. Hun får nå lage sin egen Linie Aquavit sammen med Master Blender Ivan Abrahamsen.

Publisert Sist oppdatert

Norske Sondre Kasin kom på en god andreplass, mens Karl-Martin Edin fra Sverige kom på tredjeplass.

– Det var en helt fantastisk opplevelse å fremføre min cocktail foran noen av verdens eksperter. Nå gleder jeg meg til å arbeide med Ivan og å lage min egen akevitt, sier vinneren av konkurransen, Irina Jelizarova.

For premien er nemlig å lage en helt egen Linie Aquavit, sammen med Master Blender Ivan Abrahamsen i Arcus.

Vinnerdrinken

Jelizarova vant med drinken Golden Milk, som er inspirert av Singapore.

– Da jeg var 21 år reiste jeg rundt i Sørøst- Asia. Jeg var allerede veldig opptatt av mat og drikke på den tiden, og da jeg gikk rundt i Little India i Singapore, så jeg alle de fargerike blomsterkransene og bodene med krydder og urter overalt. Det minnet tok jeg med i drinken min, så Golden Milk er inspirert av kinesisk, malayisk, indisk og vestlig kultur, forteller hun om vinnerdrinken.

Høyt nivå

– Nivået var utrolig høyt og det var vanskelig å skille mellom topp tre, forteller Master Blender og jurymedlem, Ivan Abrahamsen. – Irinas drink hadde den høyeste poengsummen sensorisk, og hennes opptreden var både kreativ og sterk teknisk.

Juryen besto av Juryleder Monica Berg, tidligere barsjef på Pollen Street Social i London, Alex Kratena, kjent for å ha drevet verdens beste bar, Artesian i London, Leo Robitschek fra NoMad bar i New York, og Arcus sin egen Master Blender, Ivan Abrahamsen.

Ingredienser i Golden Milk:

5 cl. Linie Aquavit Double Cask

1 cl. Mil Pesetas oloroso sherry eller annen oloroso sherry

3 cl. Gurkemeie-honning-lavendelsirup*

2 cl. friskpresset sitronsaft

*Gurkemeie-honning-lavendelsirup130 g. sukker

85 ml. kokende vann

50 g. vårens honning

1,5 hardt gurkemeiepulver

1 frisk lavendelblomst

Pynt:

1 lavendelblomst og bikube

Fremgangsmåte

Siruppen: Bland alle ingredienserne, utenom lavendelen. Rør rundt til alt er oppløst. Sil siruppen gjennom et kaffefilter, tilsett lavendelen, og la den trekke i fem timer.

Cocktailen: Bland alle ingredienserne i en shaker og rist grundig. Hell cocktailen gjennom en sil ned i et glas fylt med isbiter. Pynt med en lavendelblomst.

Finalistene

I tillegg til de tre på pallen deltok følgende i finalen: 

Finland: Tony Konovalov (The Cock and Holiday Bar) og Janette Bertényi (The Cow).
Sverige: Nath Colby (Mr.P) og Karl-Martin Edin (Open/Closed).
Danmark: Irina Jelizarova (Lidkoeb) og Martin Palmberg Clausen (Ruby Cocktail Bar).

BILDET OVER: Vinneren i midten, flankert av resten av pallen og juryen.

Konkurransereglene:

I THE JOURNEY skulle kandidatene lage sin signatur-cocktail med Linie Aquavit, inspirert av et av stedene skipet stopper ved på sin reise over havet - Oslo, Boston, Panama, New Zealand, Australia, Singapore, eller Japan.