Har solgt 18.000 hotellrom

Og ennå er det tre måneder til ørnen lander i Bergen.

Publisert Sist oppdatert

– Målene er ambisiøse, men vi er i rute og faktisk litt foran, Salget er helt fantastisk, sier hotelldirektør Sølvi Solmunde ved Rica Ørnen Hotell til Bergensavisen. Tre år før åpningen er det solgt 18.000 overnattinger i det som blir byens nye storstue.

Ørnen lander i vestlandsbyen 2. mai etter en byggeperiode på over to år. Nå er det hektisk aktivitet på byggeplassen, men også i ledergruppen. Hotelldirektøren har jobbet i fram mot åpningen i et år allerede, mens resten av ledergruppen har vært i sving siden tidlig i vinter, skriver avisen.

Kvinnesterkt team

Solmunde kom fra jobben som direktør ved Clarion Hotel Bergen Airport. Med på laget har hun blant andre resepsjonssjef Sindre Saue Årdal, hotellsjef Lise Solheim Haukedal, avdelingsleder for husøkonomavdelingen Kristin Addington Nordtveit, kjøkkensjef Ståle Ims, salgsdirektør Benedikte Sørensen og salgssjef Mona Fotland.

Hotellet får 150 ansatte, i hovedsak plukket ut blant de rundt 1500 søkerne. I løpet av en dag ble det utført hurtigintervjuer av rundt 1500 søkere.

750 millioner

Rica-kjeden skal drive Hotel Ørnen, mens Obos er utbygger. Selskapet har investert 650 millioner kroner i prosjektet, mens Rica legger rundt 100 millioner kroner i innredningen av de 15 etasjene.

– Dette kommer til å bli et lønnsomt prosjekt. Vi lette i mange år etter den rette tomten for å bygge et nytt hotell i Bergen før vi fant denne i Lars Hilles gate. Etterspørselen etter hotellsenger har ikke blitt mindre i byen siden vi startet jakten, sier regiondirektør Dag Jarle Aksnes i Obos til BA.

Powered by Labrador CMS