Æret av hotellhøyskolen

Nordic Choice-sjefen hedret for innsatsen for skolens elever.

Publisert Sist oppdatert

Torsdag mottok administrerende direktør Torgeir Silseth i Nordic Choice Hotels Norsk Hotellhøgskoles Hederspris for 2014.

Det er Norsk hotellhøgskole, i samarbeid med studentforeningene Norsk Hotellhøgskoles Union og Serviceforum, som deler ut den høythengende bransjeprisen. Prisen ble, tradisjonen tro, delt ut under Serviceforums årlige bankettmiddag i Stavanger, torsdag 13. mars.

– Det er spesielt hyggelig å få en slik anerkjennelse fra høyskolen som jeg selv har gått på. Det var Norsk Hotellhøgskole som ga meg kompetansegrunnlaget for å gjøre en karriere i hotellbransjen. Nettopp derfor er det viktig for meg å bidra til å fremme en god relasjon mellom bransjen, studentene og utdanningsinstitusjonene, sier Silseth i en pressemeling fra Nordic Choise Hotels.

I juryens begrunnelse heter det at Silseths får prisen for hans innsats for å fremme interessene til studentene ved Norsk hotellhøgskole. Hans vedvarende interesse for kompetanseheving i alle ledd i hotellnæringen, har gjennom en årrekke bidratt til et tett samarbeid mellom skolen og næringen, regionalt, nasjonalt og internasjonalt.

– Utmerkelsen gjør meg stolt. Som administrerende direktør for Nordic Choice Hotels har Torgeir utfordret det nordiske hotellmarkedet. Gjennom selskapets multibranding-strategi, har han fremmet nytenkende og skreddersydde hotellopplevelser for ulike kundesegmenter. Det setter norsk hotellbransje på kartet og gavner både gjestene og bransjen for øvrig, sier kjedens eier og styreleder Petter A. Stordalen.

Silseth begynte sin hotellkarriere som kokkelærling på Quality Grand Hotel i Kristiansund, og tok deretter utdannelse ved Norsk Hotellhøgskole i Stavanger. I 1991 ble han hotelldirektør for Quality Hotel Hafjell. Siden har han både vært driftsdirektør og visekonsernsjef for samme kjede. I 2006 tiltrådde han stillingen som administrerende direktør for Choice Hotels Scandinavia, som i dag heter Nordic Choice Hotels.

 

I dag består hotellselskapet av 171 hoteller i Norge, Sverige, Danmark og Baltikum. I 2013 omsatte hotellselskapet for nærmere syv milliarder kroner.

LES OGSÅ: Choice kåret til årets beste

Powered by Labrador CMS