NORGE: Det norske laget består av commis Håvard André Josdal Østebø, kandidat Christian André Pettersen og coach Gunnar Hvarnes.

Her ser du Bocuse d´Or-finalen

Det er bare timer igjen til det braker løs for Christian André Pettersen og Team Norway i Bocuse d´Or. Slik følger du den siste reisen mot det som forhåpentligvis blir et nytt norsk knallresultat.

Publisert

Svært mange norske fans, sponsorer og andre støttespillere er allerede på vei ned til Lyon, men for deg som holder fortet på norsk jord er det gode muligheter for å få med deg eventuell norsk jubel.

Her følger en ABC for «hjemmesitterne»:

Norges kandidat, Christian André Pettersen, skal i aksjon på konkurransens første dag, altså i morgen 29. januar. Og det er ikke mange operasjoner du behøver å gå glipp av, for Bocuse d´Or Norge sender alt direkte på sine nettsider.

HER SER DU SENDINGEN FRA LYON

Stjernelag

Og i likhet med det norske konkurranselaget, er det også et stjernelag som skal lose seerne gjennom sendingen. Denne dagen er det den prisbelønte kokken Harald Osa, og Bocuse-kokk Tom Victor Gausdal som skal lose seerne gjennom dagen. I tillegg til Norge, konkurrerer blant annet sterke nasjoner som Danmark, Island og USA denne dagen.

Harald Osa var coachen til Gunnar Hvarnes da han tok bronse i Lyon i 2011. Han var på kokkelandslaget i 12 år, også som lagkaptein, og har jobbet som kokk i Paris, Oslo og Stavanger. Han var med å starte Gastronomisk Institutt i Stavanger i 1990, og ledet dette i mange år.

Tom Victor Gausdal tok sølv i Bocuse d’Or i 2005, har deltatt på Kokkelandslaget i 12 år, og var med da laget vant VM-gull i 2006. Han er medeier, leder og kokk i restaurantgruppen Lava Oslo, har gitt ut flere kokebøker og er kjent fra TV-programmer som Top Chef, Masterchef, Kokkenes kamp og Til bords med fienden.  (Kilde: Bocuse d´Or Norge)

Avgjørelsen

På onsdag 30. januar skal 12 nye land i ilden og vi får endelig vite hvem som stikker av med den gullforgylte statuetten av Paul Bocuse. Denne dagen konkurrerer blant annet hjemmenasjonen Frankrike og en av de andre favorittene Sverige, og ca kl. 19 faller avgjørelsen. Forhåpentligvis kulminerer det med ellevill norsk jubel.

Da er det Tom Victor Gausdal og sommelier Liora Levi som kommenterer konkurransen og prisseremonien. Liora Levi har blant annet jobbet som hovmester på Terje Ness’ Oro. Hun er norsk og nordisk mester for vinkelnere, jobber med kurs og foredrag innen vin og mat, og er vinekspert på TV2s God morgen Norge. Siden februar 2018 har hun innehatt vervet som president i Norsk Vinkelnerforening. (Kilde: Bocuse d´Or Norge)

Powered by Labrador CMS