SMAKSPRØVE: De første logoene og symbolene fra Sommero, er nå klare.

– Det må være ekte og unikt

Det er lite som er standard over hotellprosjektet Sommerro. Drøye to år før de første gjestene sjekker inn, har nabolagshotellet på Frogner lansert både logo, symbol og språk som skal bygge merkevaren. Målet er å kunne ta imot alle med åpne armer.

Publisert


Når Petter Stordalens «våteste hotelldrøm noen sinne» blir en realitet i 2022 vil det bli så godt som uten en eneste tilfeldighet. Nå har Sommerro-teamet sluppet de første dryppene om hva dette skal bli, i form av logoer, symboler og landingsside.

– En god logo og symbol forteller noe om bedriften ved første øyekast. Vi ønsker skape et ansikt utad for Sommerro og en gjenkjennelseseffekt som formidler den unike historien rundt bygget, samtidig vil vi vise Sommerros ambisiøse planer for nabolaget Frogner, forteller Christian Bielke Steffensen, Designer og partner i Bielke & Yang.

UNIK: Flere av detaljene på innsiden er bevart, men mye blir også nytt.

– Som å tre inn i en film

Hotellet som åpner i Gamle Oslo Lysverker-bygningen er i seg selv opprinnelig tegnet av arkitektene Bjercke og Eliassen i forbindelse med en utlyst konkurranse i 1917, hvor bidraget ble kalt «De to søstre». Dette, i kombinasjon med kunstner Per Krogh sin utsmykning av Vestkantbadet, er grunnlaget for symbolet.

– Sommerro blir et unikt nabolagshotell, hvor absolutt alle er velkomne. Å besøke Sommerro skal være som å tre inn i en film, der vår tid smelter sammen med bygningens funksjonalistiske arkitektur og art deco design fra tiårene rundt 1930. Vi har utviklet en energisk identitet med et rikt identitetssystem bestående av egne skrifttyper, ikoner, mønstre, bilder, film og illustrasjon som skal gjenspeile alt dette, fortsetter Bielke Steffensen.

NB: Saken fortsetter under bildet.

Vil skape et levende lokalmiljø

Hvem skal dere snakke til med dette?

– Målgruppen vår er bred; da vi vil skape en destinasjon både for nabolaget og tilreisende. Dette blir et flerfunksjonelt kvartal med hotell, boliger, kulturtilbud, butikker og spisesteder. Vi ønsker å samle folk og skape et levende lokalmiljø rundt sentrum, Majorstua, Solli og Frogner, med mange forskjellige aktiviteter og gode opplevelser gjennom hele året, sier Siri Løining, Director of Brand for Sommerro. Hun er kjent for lignende prosjekter for både THE THIEF og Amerikalinjen.

De siste årene har også den norske hotellbransjen fått stor oppmerksomhet rundt sin merkevarebygging, spesielt internasjonalt.

Fra idé til opplevelse

Bielke Steffensen sier det er flere faktorer som avgjør om merkevarebyggingen blir god eller ikke.

RUVENDE: Bygget blir et nabolagsmonument på Frogner i Oslo.

Det må være ekte og unikt. God historiefortelling i kombinasjon med godt håndverk er avgjørende. I vår bransje ser vi at en suksesshistorie innenfor merkevarebygging gjerne begynner tidlig. En merkevare starter som en idé, som blir en forestilling, som blir en opplevelse. Vi kan si at merkevaren lever sitt eget liv, lenge før hotellet og folkene er på plass. Den spiller en aktiv rolle i utviklingsprosessen, gjennom å fortelle alle involverte hva som skal skje og hvordan, sier Bielke Steffensen.

Ser til utlandet

– Vi mener dette er utrolig viktig for å kunne levere fra dag én. Forventningene som blir skapt og som skal innfris. Det gir en veldig drive, samtidig vi kan jobbe fokusert. For oss er The Ned i London en kjent og kjær referanse, og vi samarbeider med de samme interiørarkitektene, Grecodeco, men hele poenget er at vi må dyrke vår egen idé, og bygge på egen identitet og kultur, sier han.

Powered by Labrador CMS