Foto: Opus XVI sine egne Facebooksider.

– Skal skape byens beste hotell

Ekteparet Britt Marie og Alexander Grieg realiserer en 25 år gammel drøm når de i dag åpner hotellet Opus XVI i Bergen sentrum. Ambisjonen er å skape det flotteste hotellet i Bergen noensinne.

Publisert

I dag åpner altså det som omtales som Bergens nye luksushotell. Og det er ekteparet Grieg som skal stå ved spakene.

Det er de slett ikke ukjent med, for da det oppstod søt musikk for snart 25 år siden jobbet Britt Marie som resepsjonssjef og Alexander som restaurantsjef på samme hotell.

NB: Saken fortsetter under bildet.

– Blir en livsstil

 Foto: opusxvi.no

Ett ekteskap og tre barn senere er duoen i ferd med å realisere det som kanskje startet som en naiv tanke – eget hotell. Og det er altså ikke hvilket som helst hotell de har skapt.

– Opus XVI blir livsstil der vi som vertskap skal være mye involvert. Vi bygger et luksushotell med 65 rom og suiter. Med så få rom får vi en helt annen mulighet til å ta vare på gjestene våre, forklarer Britt Marie til hotellets nettsider.

Sammen med ektemannen har hun vært inne i hver minste detalj i byggeprosessen.

– På den måten forsikrer vi oss om kvaliteten på arbeidet som utføres, og vi lærer hele bygget å kjenne. Det er en fordel når du driver hotell, smiler hun.

Mye erfaring

Ekteparet har lang erfaring fra hotellbransjen og begge har eksamen fra hotellhøyskolen i Stavanger. De vet med andre ord hva en slik satsing innebærer. Britt Marie har de siste årene jobbet som direktør for Hotel Oleana i Bergen, mens Alexander valgte etter hotellhøyskolen megleryrket og senere eiendomsutvikling som sin karrierevei. I 2013 bestemte han seg for å returnere til hotellbransjen og noen år senere besluttet de sammen å satse alt på Opus XVI.

Hotellet åpner uten tilknytning til hotellkjeder. Ekteparet er overbevist om at markedet er klar for nye hotellkonsepter. Derfor definerer de sine egne roller som vertskap og vil gjøre sitt ytterste for å skape en lun og hjemlig atmosfære i en luksuriøs stilart.

KLASSISK: Med Grieg-navnet er det ikke annet å forvente at stilen selvsagt blir klassisk. Foto: Opus XVI sine Facebook-sider.

NB: Saken fortsetter under bildet.

Unike rom

På sine egne nettsider er det slik hotellet omtales:

"Opus XVI kan by på 65 unike og lukseriøse rom midt i hjertet av Bergen. Hvert rom er individuelt utformet med et klassisk, men likevel moderne design.

Den unike arkitekturen til bygget gjør at alle våre rom en helt egen personlighet og sjarme. Fra våre rom kan du nyte utsikten mot Fløyen eller mot vakre Vågsallmenningen.

Vårt ønske er å ta vare på og dyrke den helt særegne identiteten til bygningen vår og den rike historien som bor i veggene, slik at vi kan gi deg opplevelse du sent vil glemme."

Grieg-slektninger

Også Grieg-linken er omtalt.

"Som slektninger av Edvard Grieg, er det vårt ønske å gi våre gjester en helt enestående opplevelse – en klassisk, men moderne vri på hotellopplevelsen som deg et unikt innblikk i komponistens bemerkelsesverdige liv og erfaringer.

Vi ønsker å tiltrekke oss både tilreisende og lokale bergensere og invitere de på uforglemmelige musikalske opplevelser så vel som andre kulturelle opplevelser og underholdning. Vi vil vise hva Bergen har å by på!"

 

Powered by Labrador CMS