IDYLL PÅ VANNET: For under 5 millioner kroner kan denne herligheten bli din. Minihotellet har tidligere vært utleid for 8.500 per natt.
IDYLL PÅ VANNET: For under 5 millioner kroner kan denne herligheten bli din. Minihotellet har tidligere vært utleid for 8.500 per natt.

Selger flytende minihotell

Koster over 10 mill. kroner å bygge.

Publisert Sist oppdatert

Per-André Wiberg fra Geilo driver firmaet Flytende Bolig i Bergen. Egentlig er dette bare hobby, for til daglig driver han et møbeltapetser- og tepperens-firma. Men 48-åringen er genuint interessert og hekta på husbåter.

100 m2 terrasse og balkong

I perioden 2016 til 2019 leide han ut et flytende minihotell i Bergen (se bilder av herligheten lenger ned i teksten), og ett år i Øygard utenfor byen til blant annet turister med en pris på 8.500 kroner per natt. Etter mange års kamp mot Bergen kommune, som ikke godtar ikke denne type overnattinger, ønsker Wiberg å selge herligheten.

Pris: 4.850 mill. kr. 

Wiberg sier han har brukt over seks millioner på perlen. Og skal en bygge en lignende i dag vil prisen havne over 10 mill. Med på kjøpet får du 200 m2 helstøpt skrog med seks soverom, tre bad, stue, kjøkken og Jacuzzi. I tillegg 100 m2 terrasse i 1. etasje, og 12 m2 balkong i 2. etasje. Huset er 15 meter langt og bredt. 

ENGASJERT: Per-André Wilberg er ekstremt interessert i husbåter, og har nå flere spennende serier på gang.
ENGASJERT: Per-André Wilberg er ekstremt interessert i husbåter, og har nå flere spennende serier på gang.

– Dette var et engangsprosjekt, men ble et svært populært utleieobjekt, spesielt til utenlandske turister. Men det har også vært brukt til bryllupsfeiring, konfirmasjoner, ledermøter og teambuilding, sier Per-André Wiberg til Hotellmagasinet.

Herligheten veier rundt 50 tonn og er synkefri. Den kobles til vann og strøm fra land, men det er også mulig å bruke regnvann som vannkilde og generator som strømkilde. Den er også tilrettelagt for bruk av solcellepaneler og vindmøller. Så her snakker vi nullutslipp.

Mange planer

Han har allerede vært i kontakt med aktører i hotellbransjen, og interessen lar ikke vente på seg. Men: Huset er søknadspliktig etter plan- og bygningsloven, men det er også mulig å søke om to års midlertidig brukstillatelse. 

– Fjordhotellet er flyttbart, og kan legges der det er mest hensiktsmessig. Har du tilgang på kaiplass med god beliggenhet, vil turistene strømme til, sier Wiberg. 

48-åringen har reist verden rundt for å se på husbåthavner og besøkt 30 husbåtproduksjoner. 

Sammen med en bergen-designer (ikke arkitekt) har de sluppet serien «The Yacht House» som ifølge Wiberg har skapt stor interesse fra utlandet. Mange steder i verden, deriblant Nederland, er det vanlig å bo og feriere i husbåt. 

Som ikke det er nok:  Wiberg har også utviklet tre hotellrom på et 60 m2 skrog hvor noen av rommene har flyttbare innervegger slik at det kan åpnes etter behov.

– Jeg håper vi kan komme i gang med produksjon av disse, men jeg jobber kontinuerlig med å finne produsent som er til å stole på, forteller han.

Powered by Labrador CMS