Fikk kongeparet til bords på åpningsfesten

Angvik Gamle Handelssted ble gjenåpnet med standsmessig besøk.

Publisert Sist oppdatert

To dager før planlagt overlevering åpnet Angvik Gamle Handelssted dørene etter en omfattende utbygging. På åpningsfesten var kongeparet og 80 gjester invitert til middag i det spesielle hotellbygget en times kjøring fra Molde og Kristiansund.

Historien skriver seg tilbake til hollendertida og båtbyggervirksomhet på 1500-tallet. Nå er Angvik Gamle Handelssted blitt hotell med museum, kunstgalleri og spa.  I 2007 åpnet hotellet med 17 rom. Med den nye utbyggingen er tallet på rom utvidet til 37, skriver bygg.no

Totalt er det investert om lag 75 millioner kroner i hotellet, 20 av dem i byggetrinnet som ble åpnet i mai. Angvik Hotellbygg AS, med Classic Norway-gründer Erik Berg, Stig O. Jacobsen og Olav Thon som deltakere, har finansiert gildet. Arkitekt Nils Fiske har vært viktig i gjennomføringen av prosjektet.

Hotellet inngår i Classic Norway. Stig O. Jacobsen, som bor i Angvik, avviser ikke at prosjektet er realisert mer med hjertet enn med kalkulatoren. Men på sikt er målet at hotellet skal stå på egne bein med en sunn økonomisk drift.

– Det var mange som hadde et ønske om å få til noe i bygda. Vi lurte fælt på hva vi kunne få ut av de gamle pakkhusene og fabrikkene som sto til forfalls. Etter mye fram og tilbake endte vi opp med et hotell, sier Jacobsen til Byggeindustrien.

Jacobsen sier at det har vært et mål for byggherren å tilrettelegge for en god totalopplevelse gjennom bygningsmessig kvalitet, estetisk utførelse og tilpasset bygningsinteriør. Dette er fulgt opp gjennom en drift med dyktige medarbeidere på alle plan, inkludert et godt kjøkken.

Nybygget er forbundet med første byggetrinn via en gangbro. Det har fire hjørnesuiter på 45 kvadratmeter i tillegg til store standardrom på 24,5 kvadratmeter. Suitene har veranda mot sjøen. Det er også god plass for lager- og servicerom.

Classic Norway har nå 13 egeneide og fem samarbeidende hoteller i kjeden fordelt på Møre og Romsdal, Oppland, Lofoten og Oslo/Østlandet.

 

 

Powered by Labrador CMS