Hellstrøm gjorde rent bord

Under snaps- og akevittfestivalen Spirikum ble Hellstrøm Aquavit ikke bare kåret til beste fatlagrede akevitt – den hanket også inn den aller gjeveste prisen; beste akevitt eller snaps uansett kategori.

Publisert

Da verdens første festival for snaps- og akevittelskere ble arrangert i lokalene til mikrodestilleriet Copenhagen Distillery i København, var et 30-talls produsenter fra hele Norden og USA representert. Både små håndverksdestillerier og store aktører deltok, blant annet Eyvind Hellstrøm.

Et helnorsk produkt

En jury kåret messens beste produkter i kategoriene fatlagret akevitt, ulagret akevitt, kryddersnaps og destillert snaps, hvor Hellstrøm Aquavit i knivskarp konkurranse med en rekke andre norske og internasjonale kvalitetsakevitter tok seieren i førstnevnte kategori. 

Men ikke nok med det – Hellstrøms akevitt danket i tillegg ut samtlige av de 47 andre produktene i konkurransen, og innkasserte dermed festivalens aller mest prestisjefylte pris: beste nordiske akevitt eller snaps uansett kategori.

 

– Det at Hellstrøm Aquavit nå blir anerkjent på denne måten er en solid bekreftelse på at den virkelig holder topp kvalitet, og jeg er svært fornøyd med det fremragende produktet vi i samarbeid med Det Norske Brenneri og Olssøn Barbieri har laget, sier Eyvind Hellstrøm.

Hellstrøm Aquavit er et helnorsk produkt laget på tradisjonelt vis med godt håndverk, som samtidig har et moderne og oppdatert aromabilde. Det norske designbyrået Olssøn Barbieri står bak akevittens innovative uttrykk, med en flaske som oppfattes som maskulin og solid, samtidig som den er velutformet og vakker. Akevitten har for øvrig tidligere vunnet gull i designkonkurransen Visuelt.

Overveldende tilbakemeldinger

Spirikum ble arrangert av fire danske brennevinsentusiaster som mener at ”Nordens gin” nå fortjener mer kjærlighet og oppmerksomhet. Blant de besøkende var både privatpersoner, journalister, bloggere, forfattere og bransjefolk fra barer og restauranter i København, og tilbakemeldingene på Hellstrøm-akevitten var rett og slett overveldende.

– Spirikum var en særdeles vellykket festival. I tillegg til de to prisene fikk akevitten min rett og slett en helt formidabel mottakelse av publikum. Alle ville ha den. Det var veldig tydelig at akevittmiljøet i København tente på denne typen akevitt og at danskene, som stort sett er oppfostret på middelmådig snaps, var svært begeistret over å få smake en ekte håndverksakevitt presentert i et lekkert design, forteller Eyvind Hellstrøm.

 

Festivaldeltakelsen var et ledd i Hellstrøms nye Danmark-satsing.

– Dette ble en start på Danmarkseventyret som jeg knapt kunne ha drømt om, sier en svært fornøyd Hellstrøm.

Med Spirikum-prisene og utelukkende positive tilbakemeldinger var det heller ikke vanskelig å få på plass en dansk importør. Akevitten blir derfor nå tilgjengelig i mange av Danmarks beste vin- og brennevinsbutikker, samt på flere av Københavns beste barer og restauranter.

– Dette er forhåpentligvis bare starten. Hvem vet hvor det ender? spør Hellstrøm lurt.

Powered by Labrador CMS