LEKKERT: Hotel Diplomat i Stockholm har blitt kåret til et av Europas beste hoteller i Nord-Europa ved flere anledninger. Nå har de bygget nytt rom for å satse på afternoon tea i helgene.

Luksushotell med storsatsing på afternoon tea

Hotel Diplomat i Stockholm med ny og moderne vri.

Publisert Sist oppdatert

Det privateide Hotel Diplomat drives av fjerde generasjon Malmström/Cappelen. Gruppen inkluderer Hotel Diplomat på Strandvägen og Villa Dagmar på Östermalmstorg i Stockholm.

Hotel Diplomat har blitt kåret av prestisjetunge Condé Nast Traveler til et av Europas beste hoteller i kategorien «Beste hoteller i Nord-Europa: Readers' Choice Awards 2018, 2019, 2020, 2021 og 2022.

Nå utfordrer den engelske ettermiddagstradisjonen og presenterer en spennende ny dimensjon av afternoon tea for den moderne te-elskeren med servering lørdag og søndager - og med en ny meny i det som skal være en spesiell atmosfære, heter det i en pressemelding fra Hotel Diplomat.

NYOPPUSSET: Det privateide hotellet har hentet inspirasjonen fra Italia. Rommet hvor Afternoon Tea serveres har en kapasitet på 34 personer.

Flere delikatesser

afternoon tea-menyen:

Afternoon Tee – On the platters Avocado and cream cheese on seed cracker with chili

Gougére with comté cream

Shrimp Skagen canapés

Steak tartare with shaved truffles and grated Havgus

Banana cake with lotus meringue

Berry tartlet with lemon curd

Red velvet croissant with cream cheese filling

Diplomats Cookie

Macaroon

Natural scones

Sultana raisin scones

Marmalade

Citrus Mascarpone

The Hotel Diplomat Blend, the hotel's tea blend consists of seven different Chinese teas, predominantly black and green with a light smokiness and taste of bergamot.

NV Philipponnat Royale Réserve, Champagne.

Hotellet åpnet sitt første terom på 1960-tallet og har siden servert sin klassiske afternoon tea med scones, bakverk, hjemmelaget syltetøy og deres velkjente sorte te.

Den nye menyen inkluderer et utvalgt utvalg av delikatesser som fungerer like godt til brunsj som ettermiddagste. Bakverkene er laget av Villa Dagmars respekterte konditor Annie Lundin, som også er kunstneren bak den velkjente sitrondesserten på søsterhotellet.

Arkitekt Per Öberg, kreativ leder Pauline Cappelen og interiørdesigner Helena Belfrage skapt en oase hvor tiden står stille.

– Vi ønsket å lage en oase på hotellet, lik vår bestemors galleri. Der satt hun hver ettermiddag ved et tebord med bakverk og et glass champagne, lyttet til fransk musikk og stirret ut over den frodige hagen, havet og vakre statuer. Det nye terommet bringer tankene til et eventyrlignende eng og fargene minner om vår bestemors hjem. Vi er glade for å igjen ønske våre gjester og besøkende velkommen til vår ettermiddagste og holde tradisjonen i hevd i de neste 100 årene, sier administrerende direktør og medeier ved Hotel Diplomat og Villa Dagmars, Anna Cappelen, i pressemeldingen.

Italiensk-inspirert

Annie Lundin, som tidligere jobbet på Michelin-stjernerestauranten Aloë, har konkurrert både som kokk og konditor og vunnet prestisjetunge konkurranser som kulinarisk OL, Nordic Junior Chef og Culinary World Cup. Hun jobber for tiden som konditor på søsterhotellet og restaurant Villa Dagmar.

Lokalet hvor en inntar ettermiddagsteen har plass til 34 gjester, og lokalet kan reserveres for grupper på opptil 50 personer. På Hotel Diplomat koster ettermiddagste 575 SEK eller 750 SEK med et glass NV Philipponnat Royale Réserve, champagne.

– Vi har hentet inspirasjon fra italienske hager med visjon om å føre tradisjonen videre. På fatene presenterer vi blant annet små delikatesser som klebrige lotusformede marengs med myk banankake og kremet fyll, karamellfylte sjokoladekjeks, deilige nybakte scones og egen syltetøy, som er skreddersydd for å passe sammen med de salte kanapeer, sier konditor Annie Lundin.

Powered by Labrador CMS