STEMNING: Vino Bar i Ålesund er en nystartet vin-satsing.

Spennende vinnyhet i Ålesund

Rett før jul åpnet det en rendyrket vinbar i Ålesund under mantraet "Smake - Nyte - Lære".

Publisert

– Vino Bar i Ålesund åpnet 5. desember og er det jeg vil kalle en fullblods vinbar, preget av høy vinfaglig kompetanse og landsdelens beste vinutvalg – både på flaske og glass.

Det forteller Øyvind Tveit, daglig leder og medeier. Han har vært lidenskapelig opptatt av vin i mer enn 25 år og har lyst å dele litt av sitt eget engasjement til Ålesunds befolkning.

Med på laget er også Jeanette Solheim, som restaurantsjef i Vino Bar. Hun kommer opprinnelig fra Hammerfest, men flyttet til Oslo i 2004 og startet som kokkelærling på Statholdergaarden. Videre gikk ferden til Sydney før hun returnerte til Oslo og jobbet som restaurantsjef ved Restaurant Fjord og Restaurant Eik Annen Etage. Den siste tiden i Oslo jobbet hun som F&B Manager på Thon Hotel Rosenkrantz Oslo. Jeanette er også utdannet vinkelner ved Norsk Sommelier Utdannelse/offisiell side.

FLOTTE: Den nye baren har flott, stemningsskapende innredning.

NB: Saken fortsetter under bildet.

Importerer spekemat

TEAMET: Øyvind Tveit er daglig leder og medeier i Vino Bar AS, mens Jeanette Solheim er restaurantsjef.

Til all den gode vinen serveres det egenimportert spekemat av utsøkt kvalitet, direkte fra produsent i Piemonte, samt utvalgte italienske og franske oster.

– Vårt mantra er «SMAKE-NYTE-LÆRE», uten at vi på noen måte skal være belærende, det må jeg understreke, sier Tveit.

Og foreløpig er responsen god, både "face til face" og på sosiale medier.

– I all beskjedenhet blir vi av gjestene overøst med positive kommentarer til interiør og atmosfære, så noe ser vi ut til å ha gjort riktig, gløder det fra Tveit.

Fulle kurs

Planene ble unnfanget for vel et år siden, i regi av det Ålesundsbaserte Vino Piemonte AS, som investerer i vineiendommer i Piemonte.

Nå gjenstår det å se om det store engasjementet fra driverne smitter over i form av gjester. 

 

– Om markedet er stort nok vil selvsagt tiden vise, men vi har opplevd svært stor interesse og godt besøk siden åpning. Til og med den ellers ofte stille starten på nyåret har vært meget bra. Fem vinkurs er allerede fulltegnet, og flere kurs og aktiviteter vil følge i ukene og månedene fremover. Blant annet får vi besøk av en representant fra champagneprodusenten Taittinger i starten av februar, som vil presentere huset og lede en smaking av seks av husets viner. Flere lignende arrangementer vil komme fremover, så vi har nok å holde på med, smiler Tveit.

Powered by Labrador CMS