Hotellikon får nye eiere

I over 100 år har Sola Strand Hotel bygget opp sitt renommé som et av landets ledende retreat-hoteller. Nå har Glastad-familien kjøpt hotellet med ambisjoner om å løfte det ytterligere.

Publisert
FANTASTISK STED:

Kun 15 minutter fra Stavanger, fem minutter fra Stavanger Lufthavn, mellom Solastrandens sanddyner og med storslagen utsikt mot Atlanterhavet ligger Glastad-familiens 8. hotell.

– Beliggenheten er spektakulær, og Solastranden er av britiske journalister kåret til verdens sjette beste strand. Sola Strand Hotel skal både bli et klassisk europeisk badehotell og Norges mest unike flyplasshotell. Det er en glede å ønske Sola Strand Hotel velkommen til gruppen vår, sier administrerende direktør Endre Tarald Glastad.

Driftes av Teams Hotels

NY SJEF:

Det 135 roms store hotellet har konferansefasiliteter med plass til 350 gjester, spa-anlegg, restaurant, strandbar og strandlinje. Hotellet går inn i porteføljen til Glastad Holding fra 1. januar 2021, og vil driftes av Team Hotels AS.

– Vi har ambisjoner om å befeste Sola Strand Hotel som Rogalands ledende destinasjon både for turister og forretningsreisende. Vi skal være best på velvære, selskaper og konferanser. I en usikker situasjon for internasjonal turisme skal vi tilby fantastiske fritidsmuligheter, sier administrerende direktør Terje Ropstad i Team Hotels.

Rik historie

NY EIER:

Sola Strand Hotel er en del av De Historiske Hotell og Spisesteder. Hotellet ble i utgangspunktet anlagt som bevertningssted for Stavangers bedrestilte like før første verdenskrig brøt ut, men ble gjort om til hotell på 1920-tallet. Allerede da var Sola og Jæren viden kjent for sitt vakre, åpne og hardføre landskap og en godt etablert attraksjon utover områdets grenser. Ellen og Axel Lund kjøpte hotellet i 1927, og det er stiftelsen etter dem som frem til nå har eid hotellet.

– Stiftelsen selger Sola Strand Hotel til Glastad Farsund AS for å sikre at det skal få en god videreutvikling og ha en kapitalsterk eier i ryggen. Videreføring av driften skal i fremtiden bygge på dagens organisasjon, samt bidra til å videreføre Sola Strand Hotel i Ellen & Axel Lund Stiftelsens ånd, sier Leon Eide, styreleder i Ellen & Axel Lunds Stiftelse.

Midlene fra salget skal gå til opplæring og kompetansebygging innen hotell-, restaurant- og reiselivsnæringen. Stiftelsen vil delta i prosjekter som støtter forskning, nytenkning, rekruttering og opplæring, for å gjøre yrket mer attraktivt å jobbe i.

Fakta om Sola Strand Hotel:

Bygget: 1914

Antall rom: 135 + 20 konferanserom

Fasiliteter: Restaurant, strandbar, strandlinje, konferanseanlegg med plass til 300 gjester samt spa med blant annet svømmebasseng, tre badstuer og fem behandlingsrom.

Hotellets bygningsmasse: 10 500 m2

Eies av: Glastad Farsund AS

Driftes av: Team Hotels

Powered by Labrador CMS