Soho House i Amsterdam skuffer så til de grader på service, ifølge hotellekspert Siri Løining.

Totalslakter prestisje-hotell

«Det hjelper ikke å ansette kule, pene og trendy folk dersom de ikke kan service!»

Publisert

Slik starter Siri Løining, kommunikasjonssjef på The Thief, tidligere hotellsjef på Grand Hotel i Oslo og konseptutvikler av flere kommende hoteller i hovedstaden. Hun har jobbet i servicebransjen i årevis og har utallige hotellovernattinger på cv-en, både i jobb og privat.

OPPGITT: – Jeg må le, det hele virker som en parodi. Enten har Soho House vokst seg for store for fort og har nå fått litt voksesmerter, ellers er det bare vanskelig å rekruttere gode folk i Amsterdam, skriver Løining. Foto: Privat.

Alt det overnevnte gjør henne fortjent til hedersbetegnelsen "ekte hotellnerd", ja eller hotellekspert om du vil.

Det gjør også at hun til stadighet er på jakt etter gode opplevelser, enten det gjelder service eller konsepter.

Det var også for å lære og bli inspirert hun og samboeren valgte Amsterdam og Soho House som sin destinasjon nylig.

Total skuffelse

Skuffelsen ble mer eller mindre total. Hele blogginnlegget kan du selvsagt lese på Løinings nettside storydays.no, men vi har fått tillatelse til å publisere deler av innlegget.

«Det er ingen hemmelighet at jeg er fan av Soho House og har bodd på mange av deres hoteller rundt om i verden. Noen hus er helt eksepsjonelle og andre er rett og slett slik man forventer at et trendy og fremoverlent hotellkonsept skal være. For første gang skulle jeg oppleve dårlig service og logistikk i ett av deres hus», begynner Løining forventningsfullt.

«Ingen enkel gjest»

«Jeg dro ikke til Amsterdam for å oppleve byen, jeg dro for å teste hoteller. Skal jeg være oppdatert i mitt yrke må jeg vite hva gjestene vil ha, og oppleve hva som finnes i de hotellkategoriene jeg selv skal være med å skape nye hoteller i.

Og det er nok de som vil påstå at jeg ikke er en enkel gjest å ha i hus, men jeg krever nok ikke mer enn andre burde kreve for prisen de betaler for et hotellopphold. Alt står i relasjon til pris. Dersom du betaler kun for en god hotellseng er det begrenset for hva du kan kreve av service. Men om bor du på de såkalte beste hotellene og betaler en høy pris for rommet, skal du kunne forvente en høy grad av service. Det er slik i alle bransjer, betaler du mer - er kravene til kvalitet og leveranse høyere», beskriver hun.

– Mangler flyt

DELT: Cecconi´s i Soho House leverer på matsiden, men er skuffende på service. Foto: Soho House Cecconis, Amsterdam.

Én av postene på programmet hotelleksperten hadde gledet seg aller mest til, var besøket på restauranten Cecconi´s. Løining beskriver det som "et av sine favorittkonsepter", men også her sniker skuffelsen seg inn.

NB: Saken fortsetter under bildet.

«Vi sitter der, full av forventning til kvelden fordi vi har hatt så mange gode restaurantopplevelser i Cecconi´s. Men ingen ser oss, servitørene vimser forbi uten å registrere at vi er kommet. Kristian går til en hyggelig bartender og spør om to glass champagne, hvorav han svarer, det er bordservering så det kommer noen bort til dere straks. Men 10 minutter senere tenker vi at champagnen lar vente på seg, så vi gjør et nytt forsøk i baren. Da kommer bartender selv bort til oss og beklager ventetiden og spanderer to glass. Det er liksom ikke flyt noen steder på huset. Kanskje fordi de mangler innkjøring, eller service trening, men de hadde kommet utrolig langt bare ved å registrere gjestene sine med øyekontakt og et smil. I restauranten er det akkurat samme greia som i baren. Alt tar lang tid. Flaks for oss at vi har god tid og skal ingen steder den kvelden. Og siden maten og selskapet er veldig bra blir det en topp kveld», skriver Løining.

«Virker som en parodi»

«Jeg må le, det hele virker som en parodi. Enten har Soho House vokst seg for store for fort og har nå fått litt voksesmerter, ellers er det bare vanskelig å rekruttere gode folk i Amsterdam. Hun som er resepsjonssjef på hotellet heter Tess og er meget service innstilt, men hun må ha litt av et team hun skal finslipe for at servicen skal sitte.

Til motsetning av det vi har opplevd på Soho House spiser vi på nabohotellet W i deres restaurant Mr Porter som blir en helt fantastisk opplevelse. Servicen er eksepsjonelt bra fra øyeblikket vi trer inn i restauranten. Servitøren vår som heter Eva er et funn for W. Hun kan faget sitt, og det kan også hennes kollegaer der. Dette stedet anbefaler jeg til alle som besøker Amsterdam», roser Løining.

– Hvert møte betyr noe

I tillegg til en røslig porsjon slakt og litt berettiget ros, har hun også en oppfordring til alle som er involvert i hotell- og restaurantbransjen:

«Det er kanskje ikke status for mange å jobbe i hotellbransjen, og det er vanskelig å finne gode folk, men vi må streve etter å ansette folk som vil yte god service og har som ønske å være der for gjesten. Skal vi levere service i verdensklasse er det viktig at man forstår at hvert eneste møte med gjest betyr noe. Vi kan ikke si, du skulle vært her i går, da var vi bra da. Vi må være bra hver eneste dag. Det er vanskelig, men vi kan få det til hvis vi har de rette folka! Og et kult trendy hotell er heller ikke verdt noe uten de gode folka», avslutter hun innlegget sitt.

Her kan du lese hele innlegget til Siri Løining.

Powered by Labrador CMS