MER HJELP: Scandic tar tilgjengelighet på alvor og har nå doblet antallet mobile lifter på sine hoteller.

Scandic øker tilgjengeligheten

I anledning FNs internasjonale dag for funksjonshemmede 3. desember, slapp Scandic nyheten om at hotellkjeden nå har doblet antallet mobile lifter for gjester med spesielle behov.

Publisert

– Arbeidet for å sikre universell tilgjengelighet er viktig. I Scandic arbeider vi hver dag for å gjøre hotellene våre tilgjengelig for alle. Det er en viktig målsetning for oss, sier Svein Arild Steen-Mevold, administrerende direktør i Scandic Norge.

Doblet antallet lifter

For å forbedre tilgjengeligheten ved sine hoteller, har hotellkjeden doblet antallet mobile lifter på utvalgte hotell i Norden. Nå tilbyr hotellkjeden totalt 36 lifter fra Tromsø i Nord-Norge til Berlin i Tyskland. Syv av disse heisene som hjelper gjester med funksjonsnedsettelse å komme seg inn og ut av sengen, finnes på norske hoteller.

– Å bo på hotell med rullestol er ikke alltid problemfritt. Ved å doble antallet lifter på hotell i Norden håper vi å kunne forenkle og forbedre reisen for flere av gjestene våre, sier Magnus Berglund, tilgjengelighetsdirektør i Scandic Hotels.

Tester egne hoteller

For å markere viktigheten av FNs tilgjengelighetsdag har Scandic nok en gang utfordret flere av sine hotelldirektører til å teste sitt eget hotell – i rullestol.

– For å sikre at hotellene våre er så tilgjengelige som mulig, har vi utfordret flere av hotelldirektørene våre til å teste sine egne hotell i rullestol. Slik får de selv erfare hva som fungerer og hvilke utfordringer man støter på som rullestolbruker ved hotellet. Det gjør det enklere å finne bedre løsninger, sier Steen-Mevold.

Egen standard

Som første hotellkjede i verden har Scandic innført en tilgjengelighetsstandard. Standarden er en sjekkliste med 135 punkter, med formål om å gi gjester med spesielle behov et høyt servicenivå.

– Å bo på hotell skal være en mulighet for alle. Tilgjengelighetsstandarden vår omfatter derfor hele Scandics tilbud. Arbeidet vårt med tilgjengelighet har vunnet flere priser, både under European Diversity Awards og World Responsible Tourism Award. Det er motiverende, for det viser at tilgjengeligheten vår har blitt bedre, sier Berglund.

Powered by Labrador CMS