SJEKKER INN: Evy, Lone og Rolf er klar til å sjekke inn gjestene.

Tok over Scandic Solsiden

Denne uka er det reiselivsklassen ved Thora Storm videregående skole i Trondheim drifte Scandic Solsiden. Helst uten at gjestene merker noe.

Publisert Sist oppdatert

– Det er veldig gøy og spennende å skulle drive et hotell helt på egen hånd. Mine arbeidsoppgaver er å passe på hvordan det går med hotellet og at alle medarbeiderne mine har det bra. I tillegg skal jeg støtte de andre lederne. Dette er helt nytt for meg, sier Wiktoria Ryz, til trd.by.

SJEFENE: Wiktoria vikarierer for Roger Rønning som hotelldirektør.

I høst hadde alle elevene fra reiselivsklassen fem ukers praksis ved Scandic Solsiden. Her fikk de opplæring og innsikt i hvordan det er å stå i resepsjonen, samt bidra i servering og rengjøring av rom.

I forkant av denne uka har de vært i jobbintervjuer – nettopp for at prosjektet skal bli så realistisk som mulig. Mellomledere, stuepiker og resepsjonister er ansatt. Wiktoria fikk til slutt rollen som hotelldirektør, mens Julianna er husøkonom og nestkommanderende og Rolf jobber i resepsjonen.

NB: Saken fortsetter under bildet.

Gjestene vet ingenting

VAFFELSJEF: En av restaurantsjef Adrians første oppgaver var å lage vafler til gjestene.
GODT BESØK: Fornøyde gjester koser seg før overtakelsen.

For at det skal være så realistisk som mulig, vil eksempelvis ikke gjestene få noen spesiell beskjed om at hotellet denne uken drives av en skoleklasse.

Rønning forklarer hvorfor til Nettavisen:

- Varsler vi gjestene så vil gjestene kanskje ikke reagere på feil som gjøres eller forvente den samme servicen som de ellers ville gjort. Da går også elevene glipp av det viktigste ved dette prosjektet, nemlig læring, bruke det man har lært og prestere samt hele tiden prøve å forbedre seg.

Hotellmagasinet kommer tilbake med en rapport fra den nå tilsidesatte hotelldirektøren etter at praksisuken er over.

Powered by Labrador CMS