Rica Nidelven Hotel med årets beste frokostbuffet

Publisert Sist oppdatert

- Det har vært en vanskelig oppgave å fatte en rettferdig avgjørelse basert på de inntrykkene vi har skaffet oss, forteller produktsjef Simen Eivindson Haugberg i Haugen-Gruppen, i en pressemelding. - Vi trengte derfor en finalerunde for å avgjøre hvem som skulle kunne smykke seg med tittelen ”Twinings Best Breakfast 2005”. I løpet av januar og februar besøkte en jury på ny de seks hotellene som ble utvalgt til finalister i konkurransen.

Fornøyde vinnere av”Twinings Best Breakfast 2005” under utdelingen. Fra venstre Stephen Twining, hotelldirektør Bjarte Gjerde og kjøkkensjef Lars Mikael Forselius.

Etter nøye vurdering, har juryen valgt å kåre følgende offisielle rekkefølge:

1. Rica Nidelven Hotel (Trondheim)

2. Rica Grand Hotel (Oslo)

3. Scandic KNA (Oslo)

Her har blant annet følgende kriterier ligget til grunn: Atmosfære, presentasjon, informasjon, tilgjengelighet og service. Generelt har også kriterier som et bredt utvalg av brødprodukter, frukt og grønnsaker, alternativ søtning, varmdrikkutvalg og kalddrikkutvalg vært avgjørende.

Juryens begrunnelse knyttet til Rica Nidelven Hotels vinnerbuffet lyder::

Unikt utbygget lokale, utsikt og atmosfære. Uvanlig avslappet stemning til frokostlokale å være. Særdeles godt utvalg av alt som forventes å være tilstede i en frokostbuffet, og langt mer i tillegg. Svært godt utvalg av en rekke ulike brødsorter. Produktene presenteres enkelt. Det stilrene i fokus. 100 % gjennomført over hele linja. Gir et meget innbydende inntrykk. Særdeles god merking av produktene. Frokostkokk lager omelett med valgfrie ingredienser, etter gjestens eget ønske. Juicepresse lar gjestene presse sin egen, helt ferske appelsinjuice. Espressomaskin til bruk for gjestene. En utrolig bra gjennomført tebuffet som gjør tepresentasjonen delikat, og som påvirker gjestene til å erstatte kaffe med te.

I tillegg til de tre topplassene, var følgende hoteller med i finalen: Radisson SAS Hotel Nydalen, Oslo, Rica Hotel Norge, Kristiansand og Rica Sunnfjord Hotel, Førde.

Radisson SAS Plaza i Oslo stakk av med seieren i ”Twinings Best Breakfast 2004”

Ønsker nytenkning

Det var i 2004 Haugen-Gruppen startet opp med kåringen av landets beste frokostbuffet med Twinings te.

- Dette er et tiltak som er satt i gang for å bidra til økt inspirasjon, kreativitet og nytenkning rundt videreutvikling av hotellenes frokostbuffeter, sier Haugberg. - Som leverandør av Twinings te og en rekke andre kjente frokostprodukter, ser vi at hotellene i større og større grad ønsker å tilby gjestene en frokost som gir oppholdet en fin avslutning og et hyggelig sisteinntrykk av hotellet. Dette gjenspeiles i fokus på service, utvalg og atmosfære i frokostsalen, men også i det faktum at gjestene er mer og mer opptatt av helsemessig riktige produkter.

Te i 300 år

Twinings Te er Norges mest populære te (4 av 5 kopper te som drikkes på landets hoteller er fra Twinings). Twinings of London feirer i 2006 sitt 300-årsjubileum, etter at Thomas Twinings startet opp firmaet i 1706. Gjennom alle disse årene har Twinings vært blant verdens ledende teprodusenter, med ypperste kvalitet som sitt stolte kjennetegn. Teprodusenten har fortsatt sitt legendariske og velkjente teutsalg på ”The Strand” i London, selv om produksjonen er flyttet til moderne lokaler utenfor selve bykjernen. Twinings frontes i dag av 10. generasjons direkte etterkommer etter Thomas Twinings; Stephen Twining. Han er meget aktiv som ettertraktet foreleser, kursholder og te-ekspert mer enn noen andre. (Haugen-gruppen)

Thumbnail Image: