Mikals Laks til Grüne Woche
Mikals Laks eller King Mikal Salmon som laksen kalles internasjonalt skal igjen bli med til Grüne Woche, den store mat- og reiselivsmessen i Berlin 18.-27. januar 2013.
Laksen fra Hjelmeland øker internasjonalt og er attraktiv med sin unike kvalitet langt utenfor Norge. Mikals Laks er et røkeri som leverer ulike typer røkt og gravet laks.
Spesielt selger laksen i Tyskland, Sveits og Østerrike, i tillegg til utvalgte butikker som Gutta på Haugen og Kolonihagen i Oslo. Den selges også både i Coop-kjeden og Helgø Meny-butikkene i Rogaland, blant flere utsalg i hjemfylket.
Mikals Laks har vunnet flere priser og stor anerkjennelse for sin satsing på kvalitet og spesielle røkemetoder for fisken. Nå ser Mikal Viga, som er mannen bak, frem til igjen å møte sine forretningsforbindelser i Tyskland, samtidig som han håper på nye.
– Vi har vært med flere ganger før og ser dette som en flott mulighet til å vise frem det håndverket vi leverer, og ikke minst bli kjent i nye markeder, også i det norske markedet, sier Viga.
Prosjektansvarlig for Grüne Woche for Fjord Norge regionen er Måltidets Hus med prosjektleder Åse Hodne Hørsdal.
Fra Rogaland er det i tillegg til Mikals Laks også fem andre som deltar, og det er Region Stavanger, Destinasjon Haugesund og Haugalandet AS Köhler-Paviljongen, Jæren Hotell og Nesheimstunet.
