Lanserer valgkamp-vin

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

De nye vinflaskene fra Excellars er dekorert med stortingsrepresentantenes navn og kommer i en blåblå og en rødgrønn variant.

Innholdet i de to flaskene er det samme - en Bordeaux 2010. Men den kommer altså med ulike etiketter og navn. Den ene har fått navnet Løvebakkens rødgrønne og den andre er Løvebakkens blåblå.

 

Et snev av politisk korrekthet er det også; vinen er den første i Norge med alkoholadvarsel på etiketten. Advarselen lyder:

"Vin er sterkt avhengighetsskapende og kan ved overdrevent inntak føre til alvorlige og permanente helseskader". Og:

”Viktige avgjørelser bør både i forkant og etterkant av stortingsvalget tas i edru tilstand.”

Dermed har de to regjeringsalternativene fått servert hver sin vin, men ifølge importøren uten at det er noe politisk budskap på etikettene.

- Vi håper og tror at både myndigheter og forbrukere vil ønske dette tiltaket hjertelig velkommen. Det føles riktig at vi som norsk vinimportør setter fokus på at overdrevent inntak av alkohol kan ha negative konsekvenser, og at vi ikke bare snakker om de positive sidene ved det å nyte vin. Løvebakken-vinene var ideelle å starte med – i forbindelse med det kommende stortingsvalget i høst settes nå alkoholpolitiske spørsmål på agendaen, og hva passer vel bedre til å ha alkoholadvarsel på baketiketten enn et produkt som har det norske Stortinget på frontetiketten, sier Geir Eikeland, som er gründer og daglig leder i Excellars, i en pressemelding.

 

På frontetikettene er det lagt inn fornavn tilhørende henholdsvis folk i den rødgrønne og i den blå fløyen på Stortinget. Flaskene har også fått en markør som viser hvor mye av vinen som representerer skatter og avgifter til den norske stat, nærmere bestemt 70 prosent av innholdet.

- Dette har vi ikke gjort for å implisitt vise tilhørighet til eller ta avstand fra én av de to fløyene, selv om dette nivået kanskje kunne ha vært både lavere og høyere om den ene eller den andre hadde fått bestemme. Vi synes bare at det er interessant å tydeliggjøre hva som ligger i produsent- og importørleddet, og hvor stor den totale pengestrømmen til staten er, forteller Geir Eikeland.

 

Excellars håper vinen vil bidra til å rette fokus mot det forestående stortingsvalget. Importøren regner også med at selve vinen vil falle i smak.

Vinen kommer fra Château Marquet la Paillerie, som ligger i den lille byen Blaye i Côtes de Bordeaux. Her er det mye sol og perfekt jordsmonn for vindyrking, og det har gjort distriktet kjent for å produsere viner med høy kvalitet og god verdi for pengene. Vekstsesongen i 2010 var ypperlig, og druene kunne høstes sunne og perfekt modne. Årgangen har derfor fått en svært god struktur med myke, modne tanniner og et fremragende lagringspotensiale.

 

Dette skriver importøren om vinen:

Løvebakken er en bløt, fyldig og fruktig vin med god struktur og mye smak. På farge er den rød med blåskjær, og vinen dufter og smaker av mørk moden frukt som solbær og plommer, med et hint av animalske toner. Tanninene er fine og modne, og vinen har en lang, rik og myk avslutning. Løvebakken skal passe godt til kraftig rødt kjøtt som okse, lam og vilt, ikke minst hvis det har vært en tur innom grillen, men skal også gå veldig fint til lettere kjøtt som svin eller kylling, samt til ostefatet.

Teaser:

De nye vinflaskene fra Excellars er dekorert med stortingsrepresentantenes navn og kommer i en blåblå og en rødgrønn variant.

Main Image:
Thumbnail Image:
Main Image Credit:
Løvebakkens blåblå og Løvebakkens rødgrønne. Med fornavn til stortingsrepresentanter og synliggjøring av hvor mye av prisen som er avgifter til staten.