Sprudlende jordbær

Publisert Sist oppdatert

Navnet på vinen kommer fra det spanske ordet for jordbær – fresita. Jordbæret kommer opprinnelig fra Chile hvor den franske oppdageren, Amédée Frézier, snublet over det og sendte det hjem til kongen av Frankrike i 1717. Denne, da eksotiske, frukten falt umiddelbart i smak hos det kongelige hoff. Historien forteller at det var den franske dronningen som var først ute med å nyte ferske jordbær sammen med et glass Champagne. Etter dette ble jordbær høyeste mote i Frankrikets finere kretser. Nå er tradisjonen ført videre ved å blande to populære smaker i ett glass.

Vinen
Vinbasen i Fresita er chilensk hvitvin laget av chardonnay- og sauvignon blanc-druer som har fått gjæret til alkoholandelen utgjør åtte prosent. Dette betyr vinen ikke er av den tørreste typen. Videre i prosessen tilføres bobler, før vinen tilsettes most fra friske jordbær. Fresita har gitt et løft til kategorien aromatisert vin, idet smakstilsetningen er naturlig og smaker deretter.

Nyt den
Fresita er spesielt godt egnet i sommersesongen der vi nyter alt det gode livet har å by på: sol, ferske jordbær, festlige lag og lange, innholdsrike sommernetter. Ikke minst er bryllup en glimrende anledning for å nyte de jordbærrøde boblene. Få trenger likevel en så staselig anledning for å unne seg noe forfriskende og godt i glasset. Fresita serveres best iskald, så husk å avkjøle den godt.
Thumbnail Image:
Powered by Labrador CMS