Siv kan ha satt en stopper for Buchardts storhotell

Statsbudsjettet kan velte giganthotell i Tromsø.

Publisert Sist oppdatert

I Regjeringas forslag til statsbudsjett for 2015 ligger det ikke penger til utvidelse av FRAM – Nordområdesenter for klima- og miljøforskning . Det kan få store konsekvenser for de omstridte planene om et 61 meter høyt hotell sør i Tromsø sentrum.

Årsaken er at tomta som hotellet skulle bygges på, ikke lenger blir tilgjengelig, skriver nrk.no.

Hotellmagnaten Arthur Buchardt har i mange år jobbet for å få bygge et hotell sør i Tromsø sentrum. Planene har høstet mye kritikk fra byens befolkning.

I tillegg skapte det problemer for Framsenterets planer om utvidelse gjennom et byggetrinn to og tre. Dette har vært vanskelig på grunn av Buchardts planer sør for det eksisterende Framsenteret.

I et kompromiss mellom Buchardt og Framsenteret ble det avtalt at staten skulle avgi tomta som i dag er Framsenterets parkeringsplass.

En forutsetning for dette, var at forskningssenteret var utvidet med et byggetrinn to, og at Tromsø kommune kunne gi staten ei tomt for ytterligere utvidelse av Framsenteret.

Nå har pengene til utvidelsen uteblitt. Byggetrinn to ligger ikke inne i budsjettet for 2015.

– Nå er ikke forusetningene lenger til stede, så vi ønsker å revurdere vår holdning til om denne tomta på parkeringsplassen skal avstås til kommunen for bygginga av et hotell, sier senterleder ved Framsenteret, Jan-Gunnar Winther.

– Når vi ikke har sikre utsikter til vårt neste byggetrinn, blir det vanskelig å forsvare et kompromiss som ville medføre en krevende og høy nabo.

Byrådsleder Øyvind Hilmarsen i Tromsø kommune sier til nrk.no at han synes det er oppsiktsvekkende at Framsenteret går tilbake på avtalen.

– Jeg mener at en offentlig myndighet som staten skal være forutsigbar, sier han.

– Vi tar nå kontakt med Arthur Buchardt for å diskutere hva vi gjør. Dersom han som tiltakshaver ønsker å bygge på den opprinnelige tomta på sørsiden, vil Tromsø kommune legge til rette for det.

Powered by Labrador CMS