Milepæl for Norges største Scandic-hotell

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

I går ble det arrangert kranselag for å markere at taket var tett på det nye storhotellet som Peab bygger for Scandic på Fornebu. 

Hotellet får 334 rom og ligger på en av Fornebus beste utsiktstomter. Selv om en milepæl er nådd i prosjektet, blir det hektiske måneder frem mot åpningen i høst. Over 300 personer er i arbeid i de mest intensive periodene. 

Tradisjonen tro var alle medarbeiderne og samarbeidspartnerne invitert til kranselag av byggherren. 

Det er alltid spesielt å markere tett bygg med et kranselag, vi holder fast ved en gammel tradisjon, sa adm dir Erik Løfsnes i IT Fornebu, som er byggherre for prosjektet, ifølge en pressemelding fra Peab. 

 

Han innledet sin tale på mange språk, vel vitende om at mange nasjonaliteter må til for å bygge Norges største Scandic-hotell.  

– Jeg er fornøyd med at Peab holder fremdriften og er i rute med selve byggearbeidet. Vi andre kan planlegge med penn og papir, men det er håndverkerne som virkelig gjør jobben. Det er et krevende bygg med hektisk aktivitet, så det er bra at vi ikke har hatt noen skader. En sikker arbeidsplass er tross alt det viktigste, mente Erik Løfsnes, som naturligvis ser fram til hotellåpning. 

 

Den beste beliggenheten

Svein Arild Støen-Mevold, adm dir i Scandic Hotels Norge, var veldig stolt av å presentere Scandics største hotell i Norge. Han fortalte at dette hotellet får flest rom, størst konferansekapasitet og har den beste beliggenheten på Fornebu.

– Fornebu blir ferdig utbygget på størrelse med Sandefjord by, og det er et stort behov for dette hotellet. At det er nærmest sluttsolgt fram mot jul 2012 bekrefter behovet, sa Støen-Mevold, som også understreket behovet for en sikker arbeidsplass. En ekstremjobb

Adm dir Petter Moe i Peab AS uttalte at oppføringen av Scandic Hotel Fornebu er en ekstremjobb.

– Vi har opp mot 300 personer i arbeid og tidsfristen er stram. Det blir en krevende sluttfase. Peab har nettopp ferdigstilt et flott stort hotell i Trysil, og nå kommer dette. Vi begynner å få god erfaring med store hotell. Det viktige nå er god planlegging, samspill og at hver enkelt gjør det beste man kan. Vi har et halvt år igjen, og alle som er tilknyttet hotellet har en viktig funksjon for å få sluttført prosjektet i tide og med god kvalitet, understreket han.

F.v. Petter Moe fra Peab, Svein Arild Støen-Mevold i Scandic og Erik Løfsnes i IT Fornebu. (Foto: Peab)
Teaser:

I går ble det arrangert kranselag for å markere at taket var tett på det nye storhotellet som Peab bygger for Scandic på Fornebu. 

Main Image:
Thumbnail Image:
Main Image Credit:
Tett tak og nydelig utsikt på Fornebu. (Foto: Peab)