HOTELLET: I lokalene til gamle Oslo Lysverker blir det nytt hotell.

Lover både lys og varme

Petter A. Stordalen beskriver det som en skatt og merkevare-og konseptutvikler Siri Løining kaller det en drømmejobb. Slik blir det nye Sommerro-hotellet i gamle Oslo Lysverker.

Publisert

Etter nyttår starter restaureringen og ombyggingen som skal gi kvartalet i Sommerogaten 1, tidligere Oslo Lysverker, en ny storhetstid. Våren 2021 åpner det igjen som prosjekt Sommerro, med hotell, boliger, restauranter og kulturscene. Badeinstitusjonen Vestkantbadet bevares. Det samme gjør kunst, arkitektur og detaljer fra interiøret. Målet er å blåse nytt liv i en unik del av norsk designhistorie, og åpne dørene for et bredt publikum.

NØKKELORD: Ordene lys, varme og kraft gjenspeiler hele prosjektet.

– Dette bygget er en skatt. «LYS, KRAFT, VARME» er hugget inn i steinen ved inngangen. Og jeg lover at når dette bygget gjenoppstår våren 2021, vil det stråle langt utover by- og landegrenser. Vi vil gi nytt liv til Solli plass, og i tillegg skape en ny stolthet for norske arkitektur- og designstorheter, sier Petter A. Stordalen, grunnlegger av Nordic Hotels & Resorts og en av byggets eiere.

252 rom

Prosjekt Sommerro vil bestå av et hotell med tilhørende villa på totalt 252 rom og suiter, flere barer og spisesteder, inkludert en sirkelformet takrestaurant på over to etasjer som får utsikt over hele byen. Kvartalet vil også inneholde 80 leiligheter og en kulturscene som rommer 700 personer.

Vestkantbadet bevares. Bassenget skal drives av hotellet, men være åpent for publikum – så det vil fortsatt være mulighet for å ta sitt faste morgenbad der, som i dag. I tillegg får hotellet et eget svømmebasseng på taket, som Oslos eneste takterrasse med bademuligheter.

Vitalisering av hele området

Mellom byggene kommer grøntområder og små torg. Det tidligere gule ambassadebygget i Inkognitogata skal restaureres, med 16 suiter til utleie.

SUITER: Gule ambassadebygget blir forandlet til en villa med 16 suiter for utleie.

NB: Saken fortsetter under bildet.


– Fra å være et lukket kontorbygg med adgangskontroll vil dette viktige kulturminnet bli åpent og tilgjengelig, og preget av liv og aktivitet. Nybyggene på baksiden vil bygge opp under dette – og kvartalet vil åpnes opp. Det er meningsfylt og spennende å få frem fra glemselen de unike elementene og de mange historiene som sitter i veggene her. Dette er et prosjekt med like mye kjærlighet for det som har vært, som entusiasme for hva det kan bli, sier Gunnar Bøyum, administrerende direktør i Aspelin Ramm.

Rå designere

BEVARES: Art Deco trappen i Oslo Lysverker bygget skal bevares.
SPEKTAKULÆR: Art deco-trappen i Oslo Lysverker.

Det er Alice Lund og Adam Greco fra GrecoDeco som skal designe interiøret i tett samarbeid med arkitektkontoret LPO Arkitekter. Den prisvinnende duoen er kjent for sitt detaljrike og gjennomarbeidede designarbeid, som kaster glans over gamle perler. De har blant annet stått bak London- hotellet «The Ned» som åpnet i 2017, der ærverdige Midland Banks lokaler nå er blitt et av byens mest populære samlingspunkter.

NB: Saken fortsetter under bildene.


Lund og Greco har startet en omfattende research i norsk arkitektur og design fra mellomkrigstiden. De har reist landet rundt og dypdykket i Nasjonalmuseets arkiver. Sammen har de pekt ut fire hovedinspirasjonskilder; interiør og utsmykking fra Oslo Rådhus, mønster og farger fra kunstneren og designeren Gerhard Munthe, skandinavisk art deco og europeisk funksjonalisme.

Fakta:

Hotellet heter Sommerro

Eiere av bygget er Strawberry Brothers 40%, Aspelin Ramm 40% og Høegh Eiendom 20%

Hotellet skal driftes av Nordic Hotels & Resorts

Stort fokus på helse og trening. Vestkantbadet blir restaurert med basseng og badstuer, vi får flere behandlingsrom og et stort treningssenter for medlemmer.  

Frogners første takterrasse med basseng, restaurant og bar.

En kulturscene for opptil 700 gjester

Eventsal for opptil 250 personer og flere styrerom

Fire restauranter og tre barer

Co-working fasiliteter

En tilhørende villa med 16 suiter.

236 hotellrom som består av flere kategorier.

Bygget og interiøret er fra Art Deco perioden 1925-1935

Arkitekter er LPO Arkitekter

Interiørdesignere er GrecoDeco

Powered by Labrador CMS