Petter Beyer vant den norske semifinalen

Publisert Sist oppdatert

Linie Award semifinalen ble avholdt på delikate Haga Restaurant i går mandag 22. september. Vinneren, Petter Beyer, jobber til daglig på Jacobs Apartments i Brgen. Hans vinnertallerken bestod blant annet av villkveite med einerrøkt bacon, akevitt-gravet kveite, mørkokt rødbete, einerbær, grillet eple, kongekrabbe og potetkake, pepperrot og byggrisotto.
Temaet for konkurransen er nordisk mat og Linie Aquavit skal matche retten.
De andre norske finalistene var Raymond Haga Grimstad fra NB Sørensen Annen etage og Christopher William Davidsen som til daglig gleder matelskere i Statoil.

Finalen avholdes i Oslo, men Beyer må vente helt til juni 2009 før han skal møte de andre unge nordiske kokkevinnerne. Vinneren av finalen får et utviklingsstipend på 50.000,- norske kroner samt juryplass i neste års konkurranse. I tillegg til Linie Award-trofeet.

Dommertrio
Haga-sjef Terje Ness som blant annet ,,,er verdensmester i matlagning og som tidligere har ,,,vært kjøkkensjef på Bagatelle og drevet restaurant Oro.
Rocke-kokken Tore Namstad med bakgrunn fra Palace Grill, Madserud Gård, Kjell Tores ,Mat og som nå driver bistro-restauranten på Litteraturhuset i Oslo.
Tredjemann var Halvor Heuch, destillatør og ekstrem aquavit-kjenner. Han har mer enn tyve års erfaring fra norsk brennevinsbransje og er fortsatt bransjens talsmann og ambassadør i inn- og utland.


Thumbnail Image: