NORDIC CHOICE: CEO i Nordic Choice, Torgeir Silseth, sier Rivelsrud var den mest markante hotellederen i moderne tid.

Slik minnes de Rivelsrud

De har konkurrert om millionkontrakter, kjempet om markedsandeler og kriget om pris. I dag er toppene i norsk hotellbransje helt samstemte: Hotell-Norge har mistet en ener.

Publisert


Vi har spurt noen av hotellbransjens fremste ledere om hvordan de minnes Rica-eier Jan E. Rivelsrud, etter at nyheten om hans bortgang ble kjent i dag.

«Det var med stor sorg vi mottok meldingen om Jan E. Rivelsrud sin bortgang. Rivelsrud var en pioneer innen hotellnæringen, og satte et stort preg på hotellnæringens utvikling i Norge. For meg personlig var han et stort forbilde , og står tilbake som den moderne hotellbransjens far i Norge.

SCANDIC: Adm. dir. i Scandic Norge, Svein Arild Steen-Mevold, sier Rivelsrud var et stort forbilde. (Foto: Eskil Bjørshol.)

Rivelsrud var den fødte hotelier i ordets rette forstand og hadde alltid gjesten og det gode vertskapet i fokus. Hans mantra var at man skulle behandle gjesten på hotellet som om gjesten var hjemme i ditt eget hus.

Han var en svært god leder og har betydd mye for veldig mange. Våre tanker går til hans familie og pårørende.»

Svein Arild Steen-Mevold
Adm. dir. Scandic Norge

– En inspirerende gentleman

NORDIC CHOICE: CEO i Nordic Choice, Torgeir Silseth, sier Rivelsrud var den mest markante hotellederen i moderne tid.

«Med Jan E. Rivelsrud har bransjen mistet den mest markante hotellederen i moderne tid. Han var den som innførte moderne kjededrift av hoteller og samlet og utviklet en imponerende hotellportefølje under Rica-navnet. Han var også sentral i utviklingen av reiselivet i Norge generelt og Nord Norge spesielt.

Mest av alt var han en gentleman og hotelier som inspirerte meg og mange andre som jobber i hotellbransjen.»

Torgeir Silseth
CEO, Nordic Choice Hotels

– En nestor

Morten Thorvaldsen, konserndirektør hotell & restaurant i Olav Thon Gruppen, sier han vil huske Rivelsrud som et godt medmenneske.

THON HOTELS: Konserndirektør hotell & restaurant i Olav Thon Gruppen, Morten Thorvaldsen, sier Rivelsrud var omgjengelig og raus. 

«Det var en trist beskjed å få at Jan E. Rivelsrud har gått bort. Her snakker vi om en av de virkelige gründerne i reiselivet, som både har lagt listen for hvordan man skal drive service, og ikke minst bygge hoteller. Om noen kan kalles en nestor i hotellbransjen, så er det han.

Profesjonelt har våre veier krysset hverandre flere ganger, blant annet da vi kjøpte Thon Hotel Oslofjord av Rica. Rivelsrud var en tydelig businessmann som ønsket å få til det han satte seg som mål, og det har han klart. Samtidig var han et omgjengelig og raust menneske som bød på seg selv, og han var ikke redd for å gi hverken hjelp eller gode råd, selv om man var en konkurrent. Han var definitivt en god sparringspartner. Ja, et medmenneske.»

Morten Thorvaldsen
Konserndirektør hotell & restaurant i Olav Thon Gruppen

Powered by Labrador CMS