iQ Optima i nye, spreke farger

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

Vinylgulvet iQ Optima fra Tarkett har eksistert siden 1984. Men nå har gulvet fått en oppfriskning, og kommer i 64 farger i seks kategorier. 

 

Tarkett er et homogent vinylgulv, først og fremst beregnet for offentlig miljø, som etter samarbeid med arkitekter i ni land har  gjennomgått en total makeover og nå er tilgjengelig i 64 farger og seks kategorier. 

Gulvbelegget er ftalatfritt, har kontrollerte og regulerte målbare stoffer, samtidig som holdbarhet og kvalitet opprettholdes. 

Fargeskalaen er moderne. Nyansene deles inn i ulike farge-kategorier og kolleksjonen er utvidet med nye mønstre, formater og løsninger for ulike funksjonelle krav.

- Målet var å skape en gulvkolleksjon som kombinerer klassiske iQ Optima med trendy og moderne farger, samtidig lette arkitektenes arbeid med å dele kolleksjonen inn i praktiske kategorier av former og mønstre. Det internasjonale samarbeidet lærte oss at grått var veldig populært, men også at jordfarger var godt likt. Derfor inneholder den nye kolleksjonen en rekke gråtoner og nyanser i jordfarger. I tillegg finnes det også en rekke sterke farger siden enkelte av de nordiske arkitektene ønsket å jobbe med sterke kontrastfarger, sier Katarina Svensson, Produktansvarlig for homogene vinylgulv i Tarkett Nordic.

Fra september i år benyttes det kun ftalafrie mykgjørende ingredienser i produksjonen av alle homogene vinylgulv fra Tarkett. Man har satset tungt på forskning av råvarer og produksjonsprosesser for å redusere og nesten fullstendig eliminere utslipp av TVOC som i dag er under 10 g/m3, i tråd med det som er målbart.

- For Tarkett er miljømessig utvikling ekstremt viktig og vi er veldig stolte over at vi har kommet så langt uten å ofre på produktkvalitet og ytelse. Men det betyr ikke at vi sitter tilbake og føler oss fornøyde. Miljøarbeid vil alltid være en prioritet for vår utvikling, sier Peter Okmark, Miljøsjef for Tarkett.

Teaser:

Vinylgulvet iQ Optima fra Tarkett har eksistert siden 1984. Men nå har gulvet fått en oppfriskning, og kommer i 64 farger i seks kategorier. 

Main Image:
Thumbnail Image:
Powered by Labrador CMS