Globepærer med LED

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

Glødepærene skal fases ut, og nye og mer miljøvennlige alternativer er på vei inn. Nå lanseres LED-pærer spesielt utviklet med tanke på designlampene.

De tradisjonelle globe-glødepærene fases ut i løpet av 2012, og allerede nå finnes det spesialdesignede LED-varianter på markedet som er miljøvennlige og gir et varmt og behagelig lys. Christiania Belysning på Ullevål har allerede tatt LED-pærene i bruk.

– Ikke bare er pærene miljøvennlige, de avgir også et veldig pent og jevnt lys. Pærene har en stor spredningsgrad på lyset i forhold til andre alternativer som vi har inne. I tillegg gjør de seg svært godt i pendellamper, sier daglig leder for Christiania Belysning på Ullevål, Cathrine Bjøran i en pressemelding.

Butikken bruker og selger globepærer fra Megaman, en av verdens ledende LED-produsenter.

Svært strømbesparende
Globepærene kommer også som sparepærer, men ifølge Bjøran er LED i en klasse for seg. Pæren er svært strømbesparende, og globepærene til Megaman på henholdsvis 8 og 14 watt tilsvarer hele 40 og 60 watt glødepærer. 

Pæren gir dermed en strømbesparelse på 80 prosent, med minimal varmeutvikling. Pæren kan også dimmes.

– Miljøvennlighet er naturligvis svært viktig for oss, og vi ønsker å gå foran med et godt eksempel for kundene våre. Når vi har så mange lamper påskrudd som vi har, merker vi også en voldsom forskjell på temperaturen i butikken når vi bruker LED. I tillegg bytter vi pærer mye sjeldnere, sier Bjøran.

Varer lengre enn sparepærer
I motsetning til LED, som har en oppgitt levetid på 25 000 timer, varer sparepærer vanligvis bare fra 8 000 til rundt 15 000 timer. På tross av alle fordelene ved LED sier Bjøran at teknologien fortsatt oppfattes som litt nytt for norske forbrukere:

– Interessen er i ferd med å komme, men forbrukerne er litt engstelige fordi de ikke vet hva LED er. Om kort tid tror jeg interessen vil øke betraktelig, sier Bjøran.

Bevisste forbrukere
Kitty Marie Folsland i Nortronic AS, distributør av Megaman i Norge, sier at forbrukerne må være bevisste når de kjøper LED.

– Mange har fått et negativt syn på LED, fordi lyset har blitt oppfattet som blått og kaldt. Det ønsker ikke de fleste av oss hjemme i vår egen stue. Velger du et godt LED-produkt fra en kvalitetsleverandør, unngår du dette, sier Folsland. 

Teaser:

Glødepærene skal fases ut, og nye og mer miljøvennlige alternativer er på vei inn. Nå lanseres LED-pærer spesielt utviklet med tanke på designlampene.

Main Image:
Thumbnail Image:
Powered by Labrador CMS