VARSLER MER DÅRLIG NYTT: Torgeir Silseth, adm.dir. i Nordic Choice Hotels.

Choice mot 7500 nedbemanninger i Norden

Den økonomiske situasjonen i Nordic Choice Hotels gjør at hotellkonsernet må kutte kostnadene. 3000 ansatte er allerede permittert. Nå varsles en ny bølge.

Publisert

Etter innføringen av ulike typer restriksjoner for møter, reiser og servering de siste ukene, har inntektsgrunnlaget til Nordic Choice Hotels falt fullstendig bort. Hotellkonsernet holder fortsatt åpent på de aller fleste hotellene, men belegget er sunket til under ti prosent.

– Vi ser også at det er helt stopp i nye bookinger for de kommende månedene, mens antall avbookinger øker dag for dag. I en bransje hvor personalkostnader utgjør rundt 40 prosent av kostnadene, ser vi ingen annen utvei enn å nedbemanne. Vi har allerede måttet permittere eller nedbemanne rundt 3000 ansatte i Norge og Danmark, mens vi nå går mot rundt 4500 ansatte som berøres i Sverige, sier Torgeir Silseth, adm.dir. i Nordic Choice Hotels.

Ingen hjelp fra Sverige

Nedbemanningene skjer i tråd med lovverket i de ulike landene, noe som gjør at man må benytte både permitteringer og oppsigelser.

– Da Sverige varslet at de ville innføre en permitteringsordning, håpet vi den ville være i tråd med den norske modellen. Dessverre er den ikke god nok til å redusere kostnadene i så stor grad som den økonomiske situasjonen i selskapet krever. Vi jobber for å beholde så mange jobber som mulig til denne krisen er over, men vet at det er tøft og vanskelig for dem som nå blir berørt av dette. Vi håper å kunne ønske så mange som mulig velkommen tilbake når situasjonen normaliserer seg igjen, sier Silseth.

Powered by Labrador CMS