VILLE PRISER: Shipping-messen skaper ville tilstander for hotellprisene første uken i juni. På Hotel Continental får du en juniorsuite med denne verandaen for over 30 000 kroner natten.
VILLE PRISER: Shipping-messen skaper ville tilstander for hotellprisene første uken i juni. På Hotel Continental får du en juniorsuite med denne verandaen for over 30 000 kroner natten.

Shipping-messe sørger for elleville hotellpriser i Oslo: 10.000 kroner natta

Kokos tilstander når NOR-Shipping inntar Lillestrøm.

Publisert Sist oppdatert

50.000 deltakere fra nærmere 100 land samles tirsdag til fredag i Lillestrøm neste uke i forbindelse med NOR-Shipping. 9 av 10 hotellrom i Oslo er booket og prisen for et hotellrom i hovedstaden ligger nå på mer enn 10.000 kroner. Arrangementet gir en forventet mer-inntekt for næringslivet på mer enn 400 millioner kroner, skriver Nova Spektrum i en pressemelding.

10.000 kroner for rom - uten frokost

Et raskt søk via Booking.com viser at det ikke er ledige hotellrom i Lillestrøm i perioden 6-9.juni. I Oslo er 87 prosent overnattingskapasiteten booket, og hotellprisene på de ledige rommene er på opp mot 31.250 kroner for en juniorsuite på Hotell Continental.

Grand Hotell skal ha drøyt 10. 000 for et enkeltrom uten frokost. Restkapasiteten når det gjelder overnattinger forventes å bli utsolgt innen kort tid.

I FYR OG FLAMME: Adm.dir. i Nova Spektrum Gunn Helen Hagen i stiftelsen Nova Spektrum.
I FYR OG FLAMME: Adm.dir. i Nova Spektrum Gunn Helen Hagen i stiftelsen Nova Spektrum.

– Vårt nærings- og samfunnsoppdrag er å skape og legge til rette for møteplasser som genererer positive ringvirkninger for næringsliv, kulturliv og organisasjonsliv. De store økonomiske effektene som NOR-Shipping skaper, synliggjør betydningen og viktigheten av den fysiske møteplassen både i et nærings- og samfunnsperspektiv. For næringslivet i Oslo og resten av regionen er NOR-Shipping en gavepakke, sier administrerende direktør Gunn Helen Hagen i stiftelsen Nova Spektrum.

Siden etableringen i 1965 har NOR-Shipping gradvis vokst til å bli en av verdens viktigste møteplasser for shippingbransjen og havnæringene. I år er interessen for å delta på arrangementet rekordhøy, med nærmere 1 000 utstillere og rundt 50 000 besøkende fra om lag 100 land.

Merinntekter på rundt 400 millioner

NOR-Shipping fyller alle de fem messehallene i NOVA Spektrum med hele 11 nasjonale utstillerpaviljonger. I tillegg er det lagt opp til en rekke konferanser og seminarer i løpet av årets arrangement der både kronprinsen og statsministeren er blant årets gjester.

En ny beregning NOVA Spektrum har gjennomført viser at NOR-Shipping skaper store merinntekter for næringslivet i hovedstadsregionen. Ved hjelp av tall fra forbrukskalkulatoren til Innovasjon Norge, er de samlede inntektene av arrangementet beregnet til å utgjøre minst 400 millioner kroner – eller mer enn 100 millioner kroner for hver dag arrangementet pågår.

Powered by Labrador CMS