Petter A. Stordalen fortsetter å satse i byen med stor G. I 2026 åpner han nok et hotell i byen, denne gang rett ved Liseberg.

Strawberry åpner nytt hotell i Göteborg i 2026

217 rom, restaurant og bar. 

Hotellet blir en viktig del av Liseberg som destinasjon for fremtiden siden et av Nordens mest populære reisemål fortsetter å utvikle seg. Investeringer som badelandet Oceana, opplevelsessenteret World of Volvo, den svenske messen og Ullevi øker behovet for flere boliger i området.

Les også: Clarion har tre Clarion-hoteller med til sammen 1268 rom og 650 ansatte

Gøteborg by og Lisebergs ønske om å ivareta det historiske boktrykkeriet Rundqvist er derfor en velkommen løsning.  Arbeidet vil starte umiddelbart og hotellet skal være klart for innflytting i andre kvartal 2026.

– Uansett hvor gammel man er så er det en spesiell følelse å komme til Liseberg. Jeg elsker følelsen man får når man går gjennom portene og ser menneskene, attraksjonene og hører lyden av karusellene, musikken og hylene fra besøkende. Det er derfor fantastisk gøy å gjøre dette prosjektet sammen med Fastighets AB Typographia og fortsette utviklingen av tilbudet i området. Dette blir et perfekt tilskudd til hotellporteføljen vår, og jeg er helt sikker på at det vil skape fantastiske minner for gjestene våre, sier Petter A Stordalen, eier av Strawberry, i en pressemelding. 

Hotellet består av 217 rom fordelt på to bygninger, hvor hotellets inngang og lobby blir den klassiske bygningen som inntil nylig huset Rundqvists boktrykkerivirksomhet. I tillegg til eksisterende bygg skal det også bygges et nytt hotellbygg på 16 etasjer med hotellrom, restaurant og bar. 

217 rom fordelt på to bygninger, restaurant og bar er bare noe av det som venter Stordalens nye hotell i Göteborg som åpner i 2026.

Hotellets design og arkitektur vil inspireres av byggets historie. 

– Det føles fantastisk at vi sammen med Strawberry nå kan dra nytte av det gamle trykkeribygget og innlemme det med et nytt bygg og skape et hotell som tiltrekker seg forretningsreisende så vel som familier. Det vil merkes at hotellet har en sjel gjennom sin historiske bygning, men til det legger vi nye opplevelser som hotellets gjester vi skape i Gøteborg, sier Carl Petre, Fastighets AB Typographia. 

Det nye hotellet åpner i 2026 og blir et velkomment tilskudd til områdets eksisterende tilbud. 

– Lisebergs 100-årige historie er et resultat av svært engasjerte mennesker og drivkraften til å alltid tenke nytt, lytte til de besøkende og evnen og viljen til å samarbeide. Jeg er derfor ekstremt glad for at vi med vår nye nabo kan legge til flere overnattingsmuligheter til Liseberg og det gjennom en engasjert og vellykket hotelloperatør som Strawberry. Dette er bra for besøkende, for Liseberg og for Gøteborg, sier  adm. direktør i Liseberg AB, Andreas Andersen i pressemeldingen. 

– Jeg elsker å skape hotell i historiske miljøer der byggets sjel er selve utgangspunktet. Det er derfor ekstra gøy at vi nå utvikler et hotell som bygger på fundamentet av alle trykte bøkers historier og gleden fra barn som spiser sukkerspinn. Dette blir garantert et av Gøteborgs mest sjarmerende hotell med en unik beliggenhet og særpreg, sier Petter A Stordalen. 

Powered by Labrador CMS