126 spisesteder handler i samme butikk

Fazer velger Nores som innkjøpspartner.

Publisert Sist oppdatert

Fra 1. januar ble Fazer Food Services medlem av Nores, en av de ledende innkjøpssammenslutningene for hotell- og servicenæringen i Norge og Sverige. Fazer drifter 126 serveringssteder i Oslo, Stavanger, Drammen og Bergen og serverer 50 000 mennesker hver dag. Over 40 prosent av de ansatte er fagutdannede kokker eller servitører.

– Nores har fokus på høy kvalitet og gode råvarer, og har også et godt utvalg av lokale varer, sier innkjøpssjef Øyvind Andresen i Fazer Food Services i en pressemelding.

Innkjøpsportal

Selskapet knytter seg i tillegg til innkjøpsportalen [email protected]

– Ved å administrere innkjøp, kalkulasjon og varetelling gjennom denne portalen frigjør vi tid til å fokusere på det vi er best på, nemlig å tilby skreddersydde kantineløsninger med fokus på høy kvalitet og mat laget fra bunnen av, sier Andresen.

Dette samarbeidet vil passe som hånd i hanske for oss i Nores, som gjennom flere år har opparbeidet oss erfaring og kompetanse gjennom samarbeidet med dyktige og innovative medlemmer, sier administrerende direktør Eilif Andreassen i Nores.

 

I åtte land

Fazer har totalt 1200 restauranter i Finland, Sverige, Norge og Danmark. Sammen med Fazer Brands er Fazer Food Services en del av Fazer Group – et familieeid selskap med røtter helt tilbake til 1891. Selskapet tilbyr i dag måltider, bakervarer og søtsaker i åtte land.

Totalt er 750 bedrifter i Sverige og Norge  medlemmer av Nores. Nores fremforhandler avtaler med leverandører i de fleste varekategorier. Det er Nores’ lojale medlemmer med sitt volum som skaper grunnlaget for de beste avtalene, samtidig som innkjøpsorganisasjonen har en rådgivende funksjon rundt optimalisering av innkjøp.

 

Nores er en non-profit organisasjon, og eventuelt overskudd av driften tilbakeføres derfor til medlemmene. I 2014 passerer organisasjonen 2 milliarder kroner i innkjøp.