NYTT PRODUKT: Vinserien "Electric Sky" er på vei inn i Norge, i god tid før festivalsesongen.

– Det viktigste er emballasjen

Stackwine Nordic AS lanserer i disse dager vinserien «Electric Sky» i Norge. Det uvanlige med lanseringen er at importøren mener innpakningen er viktigere enn innholdet!

Publisert

Glem feilskjenking, søl og svinn. Med Stackwine er alt dette historie. Produktet er nemlig utviklet for å motvirke typiske «serveringsvakheter». Med disse produktene kan man servere og ta betalt for et glass vin på mellom 5 og 10 sekunder. Og raskere kan det neppe gjøres! Det er bare Zip-Snap-Sip, som man sier i USA.

NB: Saken fortsetter under bildet.

– Genialt konsept

SMART: Produktet er spesielt utviklet for arrangementer som for eksempel festivaler.
 

For å forklare hva det handler om: En Stackwine-«flaske» er 0,75 liter vin som på forhånd er tappet i fire stabile, flotte og glasslignende plastbeger. Glassene er stablet oppå hverandre, omtrent som byggeklosser. Derav navnet: Stackwine.

– De er så serveringsklare, som det er mulig å få det. Ved servering knekker man av et «glass» (18,75 cl) av stabelen, drar av folien på toppen av begeret og innholdet kan nytes. «Glassene» er stabile, gode å holde i, pene å se på og behagelig å drikke av, sier daglig leder i Stackwine Nordic AS, Jørn-Erik Jakobsen.

Kvalitetsviner

Apropos dette med at innholdet «ikke er så viktig». Det må du selvsagt ta med en klype salt.

– Selvsagt er Electric Sky-vinene veldig gode også! Det er ikke det, ler Jakobsen.

(Les mer om de fire produktene nederst i saken.)

Men det er altså først og fremst det patenterte og geniale Stackwine-konseptet som gjør utvalget så smart og fristende for horeca-markedet.

 
 

NB: Saken fortsetter under bildet.

Vin-konseptet har vært på markedet i USA i ca. fem år, og Norge er første marked utenfor USAs grenser. Over dammen har konseptet hatt spesielt stor suksess på konserter, forestillinger og festivaler. Noen av årsakene er at serveringen går raskere og det blir mindre søl enn med andre emballeringsløsninger.

I tillegg veier Stackwine-viner mindre enn glassflasker, og er derfor lettere å håndtere for betjeningen.

– En stabel fra Stackwine er 50 % lettere enn glass, tar bare opp 57 % av plassen til en vanlig glassflaske, så man får 40 % bedre volum-utnyttelse under transport og lagring. Det gir vesentlig mindre energi og CO2-utslipp per enhet i forhold til vanlige glassflasker, forteller Jakobsen ivrig.

Han fortsetter:

 

– Stackwine-konseptet har også tatt hensyn til at markedet ønsker miljøansvarlige produkter. «Glassene» er laget i et materiale, giftfri PET, som gjør dem uknuselige og 100% resirkulerbare, sier han.

Forenklet emballering

Til storkunder innenfor horeca kan Electric Sky-glass leveres i kartonger uten folie rundt hver stabel på fire beger. Da går serveringen enda raskere unna. «Ett glass vin? - værsågod, kode og klar!»

Kjøper man flere glass på en gang, kan glassene åpnes i baren, og stables oppå hverandre for å bæres til bordet uten søl.

Hvert glass/beger er forseglet med en folie som hindrer lekkasje og oksidering. Holdbarheten på vin pakket med den patenterte Stackwine-metoden er på hele 96 uker.

Vinene i Electric Sky-serien:

I dag er det fire gode viner i Electric Sky-serien. Jacobsen forteller gjerne mer om hvilke viner Electric Sky-serien byr på.

 

– Vi har utviklet viner som de fleste vil like. Våre viner, så vel hvit, rød som rosevin, skal ha bred appell og passe inn i sammenhengen vinene blir nytt i. Altså viner som mange liker, som egner seg for å deles og nytes i forbindelse med utendørsaktiviteter eller store, kulturelle eventer, sier Jakobsen.

Dette er de fire vinene Stackwine Nordic AS bruker i sin Electric Sky-serie:

Californisk moscato

Hvitvin. Produsert utelukkende på Moscato druer fra ledende vingårder i nordre California i 2016.

En karakteristisk representant for Californiske hvitviner, spesielt for dem som foretrekker en halvsøt hvitvin med litt ekstra syre som fremhever det rene og friske. Den dufter av fersken og litt kaprifol. Smaken domineres av fersken og honning, men med en balansert friskhet.

 

Sukkerinnhold  60,9 g/liter.

Alkoholinnhold: 11%

Italiensk Pinot grigio

Hvitvin. Produsert i Veneto-regionen, nordøst i Italia, i 2016.

En lett og frisk vin, med en anelse sitrus, fersken og mango. Subtil aroma med sitrus og fersken.

 

Sukkerinnhold på 1,1 g/l.

Alkoholinnhold: 12,5%

Californisk blend

Rødvin. Basert på viner fra ledende vingårder over hele Nord-California. Laget på en blanding av Cabernet Sauvignon, Syrah, Zinfandel og Merlot druer av ulike årganger (mest 2015).

Dette er en representant for frodige, smaksrike Californiske viner som har blitt så populære i USA de siste 4 årene. Det er en kvalitetsvin med frodig, rik smak. Vi har etterstrebet en  dristig, sensuell blanding av moden bærfrukt med en myk avslutning.

Aroma: Frisk, moden, med en aning bjørnebær og bringebær.

Smak: Rik, moden bjørnebær med fylde og behagelig, myk ettersmak.

 

Sukkerinnhold: 9,1 g / liter.

Alkoholinnhold: 13%

Fransk rosevin

Rosevin. Produsert  i 2016 på Cinsault og Grenache druer. Vingården ligger sør i Frankrike, i Languedoc Roussillon-regionen, nær Provence.

En typisk representant for de populære Provence-vinene. Frisk og ren aroma, med en anelse av bringebær og jordbær. Vinen er tørr, med innslag av frisk syre og bærfrukter.  Sukkerinnhold 0,6 g/liter

Alkoholinnhold: 12,5%

Du kan lese mer om produktene på importørens nettsider.

Og her finner du en YouTube-video som demonstrerer konseptet.

Powered by Labrador CMS