VIL BLI PLASTFRIE: Iveta Lagzdkalne (Housekeeping Manager), Stine Haugland (Barceptionist), Paulina Olszewska (Renholder), Maria L. Karlsen (Operations Manager), Regina Swart (Servitør), Erlend Fardal Lunde (General Manager).

Taper 15.000 for å bli plastfrie

På Comfort Hotel Bergen Airport er det jobbet målrettet mot å frigjøre seg fra bruken av engangsplast. Nå tar hotellet et solid oppgjør med plastmisbruket. Selv om det svir i lommeboken.

Publisert

– Vi har på våre lager hatt mye unødvendig engangsplast stående. Vi vurderte lenge om vi skulle donere eller selge det til noen som kan bruke plasten, men vi måtte da erkjenne at vi ikke kunne garantere at det ikke havnet i naturen, sier Erlend Fardal Lunde, General Manager for Comfort Hotel Bergen Airport.

Comfort Hotel Bergen Airport har nå pakket ned engangsplast for snaut 15.000 kroner. I stedet for å tømme lageret til eget bruk eller forsøke selge det til noen som kan få bruk for det, blir den nevnte plasten nå levert direkte til BIR Bedrift sitt anlegg på Espehaugen.

Går foran

– Comfort Hotel har satt seg et mål om å bli plastfrie innen 2020. Som Norges største Comfort-hotell er det derfor helt naturlig at vi går foran og viser vei i denne saken. Det ville vært helt unaturlig om vi skulle brukt sugerør av plast nå bare fordi vi hadde store mengder på lager, sier Lunde.

Det at hotellet faktisk har kjøpt all denne engangsplasten viser at også de også har vært en den av problemet. Akkurat det vil Lunde og resten av Comfort Hotel Bergen Airport ha en slutt på. Tidligere i år var de en av de første hotellene i sin kjede som fjernet plastglass fra hotellrommene.

– Det er helt klart at også vi har syndet ved å bestille for mye engangsplast, men det er derfor vi føler det er så viktig at denne plasten vi så unødvendig har kjøpt aldri havner i naturen , avslutter Lunde. Hotellet er ikke i mål med sitt mål om å bli plastfrie, og belønner derfor alle nye forslag som gir reduksjon i plastforbruk med en gratis overnatting på hotellet.

Powered by Labrador CMS