IDYLL: Hotell Refnes Gods har fantastisk beliggenhet på Jeløya i Moss. Mange gjester kommer hit for den unike og enorme kunstutstillingen.

Kjøpte eksklusiv kunst til titalls millioner

Godset på Jeløya har enorme verdier. 

Publisert Sist oppdatert

Fram til 2019 drev Widar Salbuvik hotellperlen Refnes Gods på Jeløya i Moss før han solgte til Erik Berg (75) og Stein Erik Hagen. Førstnevnte er styreleder og største eier av Classic Norway Hotels.

POPULÆRT: Hotell Refnes Gods er godt besøkt. Hotellet har over 400 originale malerier til enorme verdier.

Det er ikke bare beliggenheten, historien og vinkjelleren som er spesiell på Refsnes Gods: Hotellet har over 400 originale malerier fra kjente kunstnere, samt originale verk fra Edvard Munch som bodde på øya i en periode. 

Classic Norway Hotels:

  • Er en hotellkjeden bestående av 25 hoteller og rorbuer i Norge.
  • Kjeden ble etablert i 2003, og har kontor i Oslo og Molde.
  • Administrerende direktør er Stephen Meinich-Bache (fra 2020).

Skal ikke forlate Refnes Gods

Salbuvik kjøpte store mengder kunst over en 20 års periode til hotellet.

EKSKLUSIV: Bildet av blå kjole, malt av Edvard Munch. Bildet henger i restaurant Munch.

Avtalen om å kjøpe kunsten på hotellet ble inngått i 2019, men først gjennomført i år. Prisen for den spesielle og verdifulle samlingen er ikke kjent, men etter hva Hotellmagasinet erfarer dreier det som flere titalls millioner kroner.

– Jeg kan bekrefte at vi har kjøpt kunsten slik at den nå eies av Classic Norway Hotels. Det er store verdier, men jeg ønsker ikke å kommentere hva vi har betalt. Så vidt meg bekjent finnes det ingen andre hotell i Norge som sitter på så mye original kunst. Kunsten skal ikke forlate Refsnes Gods, sier Erik Berg til Hotellmagasinet.

KOMPETANSE: Linda Oliversen har jobbet på hotellet siden 2004, er svært kunstinteressert og er den som gjennomfører omvisning.

Den eksklusive kunstsamlingen er en svært populær blant gjester og besøkende. Her er sammensetningen av farge og interiør nøye planlagt. På hotellet tilbys det kunstomvisning som gjennomføres av Linda Oliversen. 49-åringen fra Fredrikstad er kunstinteressert og jobbet på hotellet siden 2004.

Enorme investeringer

Samtlige av hotellets 61 rom har originale kunstverk. Ifølge Oliversen er hvert rom som et galleri. Selv har hun sitt eget favorittkunstverk i «Drøm om Paris».

– Det er stor pågang sommerstid, da det arrangeres mange selskaper og kurs og konferanse. Jeg kjenner historien bak hvert enkelt kunstverk, og det alltid like spesielt å vandre rundt å se på kunsten, sier Oliversen til Hotellmagasinet.

Styreleder og største eier i Classic Norway Hotels, Erik Berg

Tidligere i år skrev Hotellmagasinet om fjorårets rekordomsetning til hotellet. Ifølge Berg ser det også svært lyst ut for 2023. Hotellkjeden har også varslet flere kommende investeringer i form av renoveringer, utbygging og bygging.

Totalt skal det bare for inneværende år investeres for rundt 200 000 millioner.

– Vi har en utmerket ledelse på Refnes Gods som sørger for at hotellet går veldig bra, sier han.

Powered by Labrador CMS