LUKSUS: Svært mange internasjonale kjendiser har overnattet i Nobelsuiten på Grand Hotel. Suiten på 72 m2 ble renovert i 2020.

Prisdryss til Grand Hotel under World Travel Awards

Oslo-hotellet tok storeslem. 

Publisert Sist oppdatert

I tillegg til at hotellet ble kåret til «Norges ledende forretningshotell» og «Norges ledende hotell» for henholdsvis niende og syvende året på rad, vant de også i år prisen for «Norges ledende hotellsuite» for Nobelsuiten, heter det i en pressemelding fra Scandic. 

Les også: Ingen norske hoteller blant verdens 50 beste

World Travel Awards, kjent som «Reiselivsbransjens Oscar», ble etablert i 1993 og er anerkjent som en av de mest prestisjefylte internasjonale bransjeprisene. Dette er niende gang Grand Hotel Oslo vinner prisen for «Norges ledende forretningshotell» og syvende gang de går til topps i kategorien «Norges ledende hotell», heter det i pressemeldingen. 

Nyheten ble kunngjort under World Travel Awards' 30-årsjubileum, som ble arrangert i Batumi, Georgia, fra 28. til 30. september.

Direktør Toril Flåskjer

– Dette er en stor anerkjennelse for alle oss som jobber på Grand Hotel Oslo by Scandic. Hotellet vårt er et landemerke i Oslo, og vi jobber hele tiden for å utvikle tilbudet vårt og skape fantastiske hotellopplevelser, sier direktør Toril Flåskjer, som i 2023 har sett 60 rom bli renovert og modernisert.

Hotellet på Karl Johan har 282 rom og eies av Christian Ringnes. 

Grand Hotel Oslo by Scandic er et ikonisk hotell, og har en historie som strekker seg tilbake til 1874. En rik historie har også Nobelsuiten, som nå har blitt kåret til «Norges ledende hotellsuite». 

Historien starter i 1901, da de første fredsprisvinnerne sto på balkongen og mottok publikums hyllest fra gaten. Siden den gang er Martin Luther King, Nelson Mandela, Barack Obama og Malala Yousafzai bare noen av de innflytelsesrike personene som har bodd i suiten.

NY PRIS: Det er ikke første gang Oslo-hotellet vinner priser under World Travel Awards. Denne gang stakk Scandic-hotellet, som eies av Christian Ringes, av med tre priser.

– Suiten har en unik historie og har i mer enn 120 år stått i sentrum for en lang rekke verdensbegivenheter. Dette, i kombinasjon med det fantastiske designet, gjør Nobelsuiten til en attraksjon i seg selv, sier Toril Flåskjer.

Nobelsuiten ble totalrenovert i 2020 av interiørdesigner Hanne Gathe, og er en ikonisk og vakker suite på hele 71 kvadratmeter. Den er innredet i klassisk stil, med balkong og utsikt mot Stortinget og Karl Johans gate.

Powered by Labrador CMS