Trondhjems. Fra Fredrikstad.

Nå flyttes produksjonen av de populære ferdigmatboksene fra Trondhjems enda lenger unna navneopphavet.

Publisert Sist oppdatert

Sodd, lapskaus, kjøttkaker fra merkevaren Trondhjems er alle kjente produkter som står for en omsetning på ca 170 millioner kroner i handelen. Nå flyttes produksjonen av samtlige produkter til Fredrikstad.

Flyttingen av middagshermetikk fra Elverum til Fredrikstad kommer som en konsekvens av at Orkla tidligere i år vedtok å investere 130 millioner kroner i Fredrikstad. Med dette blir Fredrikstad Orklas kompetansesenter for bearbeidede kjøttprodukter og hermetiske produkter.

Flytter i 2016

I dag produseres Trondhjems middagshermetikk på Elverum. Flyttingen av middagshermetikk skjer sommeren 2016. Da vil fabrikken på Elverum produsere kjølte retter fra TORO, i tillegg til Denja salater og Nora syltetøy som vil bli flyttet dit innen sommeren 2016.

– Vi ønsker å investere i fremtidig vekst, og da er vi avhengig av å bygge kraftfulle produksjonsmiljø for å sikre sterkere innovasjoner og lønnsom drift. Ved å flytte middagshermetikk fra Elverum til Fredrikstad rendyrker vi fabrikkene og skaper fortrinn gjennom sterke kompetansemiljø og muligheter for innovasjon og vekst, sier Paul Jordahl, adm. dir. i Orkla Foods Norge.

Ingen oppsigelser

Med økt oppdragsmengde for fabrikken i Fredrikstad skapes det et behov for ni nye arbeidsplasser der. Flyttingen vil ikke føre til oppsigelser i Elverum siden flyttingen av produksjon av Nora syltetøy og Denja salater til Elverum da vil være gjennomført.

– Når vi om ca. et år har gjennomført den største investeringen i fabrikkens snart 50-årige historie, vil vi bli en topp moderne og effektiv produksjonsbedrift tilpasset økt volum og på den måten sikre fremtidige arbeidsplasser, sier fabrikksjef i Fredrikstad Eirin Skovly.