To omkomne på MS "Nordlys"

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

To personer er bekreftet omkommet i brannen på Hurtigruteskipet "Nordlys" som nå ligger ved kai i Ålesund. Fortsatt er to personer savnet.

MS Nordlys ligger nå ved kai i Ålesund. Ifølge hurtigruten.no skal alle passasjerer og noen av de ansatte være trygt i land. Men politiet har bekreftet av to personer som ble funnet med alvorlige skader dessverre har omkommet. 

Alle passasjerene ble bragt i sikkerhet på Rica Parken Hotell i Ålesund. 207 gjester var om bord i skipet, av mange ulike nasjonaliteter. I tillegg var det et mannskap på 55 personer om bord. Totalt er åtte av de ansatte sendt til sykehus, hvorav fire er hardt skadet. Ifølge Hurtigrutens lister skal ytterligere to personer være savnet. 

Hurtigruten har personell på plass i Ålesund som bistår gjestene. 

Rica Parken Hotell i Ålesund er beredskapshotell for Sunnmøre politidistrikt og Ålesund kommune. 

- Vi så røyken fra skipet allerede før det hadde kommet til kai, så da skjønte vi at nå må vi trå til og begynte å forberede oss, sier hotelldirektør, Sven Erik Moe til vg.no.

Han forteller at de evakuerte nå får hjelp fra alle hold.

- Nå er både legehjelp, kriseteam fra kommunen og Røde Kors på plass her på hotellet, i tillegg får de all informasjon de trenger, sier Moe.

Teaser:

To personer er bekreftet omkommet i brannen på Hurtigruteskipet "Nordlys" som nå ligger ved kai i Ålesund. Fortsatt er to personer savnet.

Main Image:
Thumbnail Image:
Main Image Credit:
MS "Nordlys". (Foto: Dieter Hast/Hurtigruten ASA)