Scandic med nytt hotell i Lillestrøm

Nå blir det kamp om messegjestene i Lillestrøm. Scandic offentliggjorde i dag at de bygger nytt hotell rett ved Norges største kongressenter, Norge Varemesse, med navnet Scandic Portalen.

Publisert Sist oppdatert

Det nye hotellet vil få 220 rom fordelt på 12 etasjer, og er den høyeste bygningen i området. I tillegg til overnatting, vil Scandic Portalen tilby 500 kvadratmeter møte- og konferansefasiliteter. Hotellet forventes å stå ferdig i februar 2018.

- Scandic Portalen, med sin strategiske plassering ved en av Norges viktigste knutepunkter og Norges største messeområde, blir et verdifullt tilskudd til vår norske hotellportefølje, sier konsernsjef for Scandic, Frank Fiskers.

Styrker Lillestrøm

OBOS er også fornøyd med plasseringen av det nye hotellet.

- Jeg er veldig fornøyd med å få inn Scandic som hotelldriver i Portalen og er overbevist om at hotellet blir veldig viktig for Lillestrøm som by. Beliggenheten ved Norges Varemesse er god og Scandic vil bidra til å styrke Lillestrøm som messedestinasjon. Samtidig vil messene bidra til høyt belegg på hotellet sier Arne Baumann, president i OBOS Forretningsbygg.

Svært beleilig plassering

Lillestrøm ligger 20 km nordøst for Oslo med gode togforbindelser til både Oslo sentrum og Oslo Lufthavn Gardermoen. Området Scandic Portalen er plassert i er svært beleilig rett ved Norges fjerde viktigste jernbanestasjon. I tillegg til det nye hotellet, vil området som er under utvikling omfatte leiligheter og kontorlokaler.

- Vi må sørge for å posisjonere oss for fremtiden, og det gjør vi med en langsiktig tankegang. Scandic Portalen har en attraktiv beliggenhet i et spennende område i utvikling. Vi er Norges største hotellkjede og det skal vi fortsette å være, sier administrerende direktør i Scandic Norge, Svein Arild Steen-Mevold.

Eieren av eiendommen er OBOS, mens Veidekke er valgt som prosjektets byggefirma.