Petter Stordalen er årets entreprenør

Publisert Sist oppdatert
Stordalen fikk prisen under festforestillingen Skaperkraft 2010 i Folketeateret den 24. november, og prisen ble overrakt av fjorårets vinner, Norwegian-sjef Bjørn Kjos, Erik Mamelund, adm.dir i Ernst&Young og Erik Gudbrandsen, ansvarlig for programmet Ernst&Yount Entrepreneur Of The Year (EOY) i Norge.

Til Monaco
Petter Stordalen vil representere Norge under verdenskåringen i Monaco i juni neste år, sammen med over 50 andre nasjonale vinnere, skriver Ernst&Young i en pressemelding til Hotellmagasinet.
Hensikten med EOY er å inspirere aktive eiere til fortsatt vekst og verdiskaping, og i Norge arrangeres dette programmet av revisjons- og rådgivningsselskapet Ernst&Young i samarbeid med SpareBank1 Gruppen og Handelshøyskolen BI. Stordalen er den niende nasjonale vinneren siden starten i Norge i 2002.

Slik begrunner juryen valget av vinneren:
"Vekstskaperen har gjennom målrettet arbeid etablert seg som en vesentlig aktør i et sterkt konkurranseutsatt marked. Dette har han oppnådd gjennom sterkt kostnadsfokus og bevisst satsing på å tilpasse seg nye trender i markedet. Vekstskaperen er opptatt av at selskapet skal ta sitt ansvar for miljøet og har også programmer for å redusere interne miljøbelastninger samtidig som man støtter eksterne miljøtiltak. Vekstskaperen har med sin personlighet og energi skapt en virksomhet hvor ansatte trives og hvor entusiasme for arbeidplass og kunder er en vesentlig del av bedriftens kultur.
Juryen mener at Petter Stordalen med sitt engasjement for bedriften og de ansatte er en verdig vinner av Ernst&Young Entrepreneur Of The Year 2010."

Senterleder
Stordalen startet karrieren sin som jordbærselger på torget i Porsgrunn, og ble som 24-åring ansatt som Norges yngste senterleder ved CitySyd i Trondheim. Han ble senere viseadministrerende direktør og en av eierne ved Steen & Strøm, før han kjøpte Choice Hotels i 1996. Den gang besto hotellkjeden av 8-10 hoteller, og i dag omfatter den 170 hoteller i seks land, og er nordens største hotellkjede.

I løpet av de 14 årene Stordalen har ledet selskapet, har det hatt en sterk inntjeningsvekst, og selskapet har mer enn tredoblet omsetningen fra 1998 og frem til i dag. Petter Stordalens egeninnsats har hatt stor betydning for virsomhetsutviklingen av Choice, og i en konservativ bransje med høy inngangsbarriere har Stordalen flyttet grenser, utfordret etablerte aktører og gjort gode forretningsavtaler.
I dag har kjeden over 9000 ansatte og markedsfører hotellene under markevarene Comfort Hotel, Quality Hotel og Quality Resort, samt Clarion Hotel og Clarion Collection. Petter Stordalen er opptatt av miljø og samfunnsansvar og Choice Hotels Scandinavia viser dette gjennom satsingen "We Care". Stordalen og Choice samarbeider blant annet med Regnskogfondet, Miljøstiftelsen Zero og Dyrevernalliansen.

Tre kategorivinnere ble også hedret påonsdagens arrangement. Petter Stordalen vant i kategori tjenester, og fikk tidligere på kvelden overrakt denne prisen av Dag Erik Pedersen og Finn Christian Jagge. Øvrige nominerte i Kategori tjenester var Lars Peder Solstad fra Solstad Offshore AS, Skudesneshavn og Mads Syversen i Arctic Securities ASA, Oslo.

Daglig leder i Nordfjord Kjøtt, Geir Egil Roksvåg vant Ernst&Young Entrepreneur Of The Year 2010, kategori Industri, mens Jan Magnus Kleven i familiebedriften Bunker Oil ble norgesmester i handel.
Thumbnail Image: