Omorganisering i Rezidor

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

The Rezidor Hotel Group omorganiserer de regionale virksomhetene i Europa, Midtøsten og Afrika for ytterligere å optimalisere porteføljeforvaltningen. 

 

Med umiddelbar virkning skiller selskapet ansvaret for Radisson Blu og Park Inn by Radisson på Area Vice President nivå, og de regionale lederne vil støttes med forsterkede team av spesialister innen finans, IT, innkjøp, HR, salg og markedsføring, Revenue Management og teknisk utvikling. 

– De siste årene har Rezidor vokst raskt, og har nå mer enn 400 hotell og 90 000 rom i drift eller under utvikling i 65 land – og vi fortsetter veksten. En optimalisert organisasjon med klare ansvarsområder vil forbedre vår porteføljeforvaltning. Vi skal jobbe effektivt og lønnsomt, handle kjapt og ta raske beslutninger for å nå våre ambisiøse mål for fremtiden, sier Kurt Ritter, President og CEO i Rezidor i en pressemelding.

Ritter presenterte i desember 2011 "Route 2015 Strategy". Strategien inneholder en rekke tiltak for å utvide EBITDA-marginene med 6-8 prosentpoeng innen 2015. 

Under ledelse og veiledning av Wolfgang M. Neumann, Executive Vice President og COO i Rezidor ble det utformet seks områder for Radisson Blu og to områder for Park Inn by Radisson. 

 

Radisson Blu:

Norden
Hotellveteran og Area Vice President Christian Gartmann skal lede 29 hoteller som har drifts- og leieavtale samt 20 hotell under franchise i hjemmemarkedene Danmark, Finland, Island, Norge og Sverige.   

 
Øst-Europa og Russland
Area Vice President Tom Flanagan skal lede 37 hoteller som har drifts- og leieavtale samt 6 eiendommer under franchise i Aserbajdsjan, Hviterussland, Kina, Estland, Georgia, Kasakhstan, Latvia, Litauen, Polen, Russland, Tyrkia og Ukraina. Russland og CIS-landene er et av Rezidor kjernevirksomhetsområder – gruppen er det ledende internasjonale hotellselskapet i regionen.


Vest-Europa og Nord Vest Afrika
Michel Stalport, tidligere District Director Northern France og General Manager for Radisson Blu Resort Disneyland Paris er utnevnt til Area Vice President. Han får ansvar for 35 hoteller som har drifts- og leieavtale samt ni franchisehoteller i Belgia, Frankrike, Italia, Luxemburg, Malta, Nederland, Portugal, Spania, Mali, Marokko, Senegal, Sierra Leone og Tunisia.

 
Sentral-Europa
Tidligere Regional Director France & Benelux Willem Van der Zee er utnevnt til Area Vice President. Han får ansvar for 25 hoteller som har drifts- og leieavtale samt 16 hoteller under franchise i Østerrike, Kroatia, Tsjekkia, Tyskland, Ungarn, Romania, Slovakia og Sveits.


Storbritannia og Irland
Philip Mahoney, tidligere Regional Director ved The Regent Zagreb, er utnevnt til Area Vice President og får ansvar for 24 hoteller som har drifts- og leieavtale samt fire hoteller som er under franchise.   

 
Midtøsten og Afrika sør for Sahara
Tidligere Regional Director Radisson Blu & Hotel Missoni UK, Mark Willis er utnevnt til Area Vice President. Han blir ansvarlig for 46 hoteller med driftsavtale i Bahrain, Egypt, Etiopia, Jordan, Kuwait, Libanon, Libya, Mosambik, Nigeria, Oman, Rwanda, Saudi Arabia, Sør Afrika, Emiratene og Zambia.


 
Park Inn by Radisson:

Richard Moore er utnevnt til Area Vice President for Storbritannia, Irland og Norden. Han vil rapportere direkte til Eric de Neef, Senior Vice President Park Inn by Radisson. Han blir ansvarlig for 30 hoteller som har drifts- og leieavtale samt syv hoteller som er under franchise i Finland, Island, Irland, Norge, Sverige og Storbritannia.

  
Utnevnelsen av Area Vice President for Sentral-Europa er utsatt og Eric de Neef som er ansvarlig for merkevaren leder midlertidig ansvaret for 49 hoteller som har drifts- og leieavtale i tillegg til 18 eiendommer under leasing.   
 
– Upåklagelig drift er et nøkkelelement i vår forretningsplan, og dyktige mennesker leverer overlegne resultater. Dette er fundamentet for hele forretningsplanen, sier Wolfgang M. Neumann, Executive Vice President & COO. Vi er trygge på at vår nye optimaliserte organisasjonsstruktur og tilpasning til en mer desentralisert ledelse vil hjelpe oss å øke både ytelse og fortjeneste, avslutter Neumann.  

 
Innen de nye områdene kjøres all støttestruktur etter en matrisemodell hvor hver leder rapporterer oppover i hierarkiet for til slutt å ende hos Area Vice President som for sin del rapporterer til Central Vice President innen hvert område. Alle Area Vice Presidents rapporterer direkte til Wolfgang M. Neumann ved Rezidors hovedkontor i Brussel.
  

Teaser:

The Rezidor Hotel Group omorganiserer de regionale virksomhetene i Europa, Midtøsten og Afrika for ytterligere å optimalisere porteføljeforvaltningen. 

Main Image:
Thumbnail Image:
Main Image Credit:
Radisson Blu Stockholm Waterfront og Stockholm Waterfront Congress Centre. (Foto: Rezidor)