Nye miljøsertifiserte Choice-hoteller

Publisert Sist oppdatert
Ingress:

I 2009 nådde Nordic Choice målet om å miljøsertifisere alle kjedens hoteller i Norden, og nå er også selskapets fire nye hoteller sertifisert etter ISO standard 140001.

Denne standarden stiller blant annet krav til å redusere bruk av energi, vann og kjemikalier. 

 

 

Grønne mål

- Transport- og reiselivssektoren står for 20 % av verdens totale klimagassutslipp. Vi vil være en del av løsningen. Miljøengasjement handler om kontinuerlig forbedring og systematikk, og miljøsertifisering sikrer at vi holder det grønne trykket oppe. Nordic Choice er i kraftig vekst, og i takt med at vi utvider hotellporteføljen, sørger vi også for at nye Nordic Choice-hoteller setter grønne mål på agendaen, sier Torgeir Silseth, administrerende direktør i Nordic Choice Hotels, i en pressemelding. 

Det er de fire hotellene Quality Hotel Waterfront i Ålesund, Clarion Collection Hotel Skagen Brygge i Stavanger, Clarion Collection Hotel Planetstaden i Lund og Quality Spa & Resort Dalecarliai Tällberg, som nå har mottatt sine grønne sertifikater. Hotellene ble en del av Nordic Choice-kjeden i 2011.

 

Høye ambisjoner

-Vi har aldri levd lengre, men heller aldri tenkt kortere. Nordic Choice har høye miljøambisjoner for alle våre hoteller. Vi skal tenke lengre enn frem til neste årsskifte. I dag bidrar 170 hoteller og over 9200 ansatte til en bedre utvikling, sier Arne Haugen, konserndirektør for samfunnsansvar i Nordic Choice Hotels.

I 2009 satte Nordic Choice seg mål om å miljøsertifisere alle Nordic Choice-hoteller i Skandinavia i løpet av ett år. Før nyttår samme år, mottok 160 hoteller miljøsertifikatet fra Det Norske Veritas, og Nordic Choice klarte målsetningen.

-Vi har ikke sett andre gjøre noe lignende, størrelsen på prosjektet er unikt, sa leder for sertifiseringsvirksomheten i Det Norske Veritas i Norge, Peer Christian Anderssen den gangen.

I dag sertifiseres alle nye hoteller fortløpende etter hvert som de innlemmes i virksomheten. Standarden ISO 14001 er et redskap for å gi bedriften gode rutiner, organisering og kontroll på sitt miljøarbeid. Miljøsystemet sikrer at hotellene arbeider kontinuerlig med å redusere energiforbruk, avfall, kjemikalier, transport og vann. 

Teaser:

I 2009 nådde Nordic Choice målet om å miljøsertifisere alle kjedens hoteller i Norden, og nå er også selskapets fire nye hoteller sertifisert etter ISO standard 140001.

Main Image:
Thumbnail Image:
Main Image Credit:
Quality Hotel Waterfront i Ålesund er et av fire nye Choice-hoteller som er miljøsertifisert. (Foto: Nils Erik Langva)