Nordmenn mer gniene enn argentinere

Se hvor mye penger ulike nasjonaliteter betaler for en hotellovernatting.

Publisert Sist oppdatert

Hotels.com har hentet frem tall på hvor mye penger folk fra ulike nasjonaliteter bruker på en gjennomsnittlig hotellovernatting, basert på faktiske bookinger hos nettsiden.

 

Noe overraskende er det hotellgjester fra det ellers økonomisk skakkjørte Argentina som topper listen. Argentinerne bruker i gjennomsnitt 1133 kroner på en hotellovernatting på sine utenlandsreiser.

På andreplass på listen kommer sveitsere, som bruker 1101 kroner per natt, mens nordmenn er nummer tre på listen med 1087 betalte kroner per overnatting. Totalt er 29 land med i undersøkelsen.

– Det kan virke som argentinere er opptatt av at overnattingen skal holde høy standard, og er villige til å betale for det. Det er interessant å se at selv om nedgangen i den argentinske økonomien den siste tiden har bidratt til generell reduksjon av forbrukernes kjøpekraft, var argentinernes betalingsvilje i fjor fortsatt høyere enn hos reisende fra land som tradisjonelt har høy levestandard og dermed god råd, som Norge og Sveits, påpeker Yvonne Bonanati fra Hotels.com.

 

I andre enden av skalaen, blant de mest økonomiske reisende, befinner seg hotellgjestene fra land som Taiwan, Nederland og Spania. De betalte henholdsvis 813, 852 og 863 kroner for en hotellnatt.

Powered by Labrador CMS