Hvarnes blir Bocuse-coach

Bocuse-kokk Gunnar Hvarnes blir coach for Christopher W. Davidsen, når han skal forsvare Norges ære i Bocuse d'Or. Nå venter et hardkjør før Europafinalen i mai 2016 og verdensfinalen Bocuse d’Or i januar 2017.

Publisert Sist oppdatert

Hotellmagasinet meldte dette allerede 23. november, men nå er det altså bekreftet: Gunnar Hvarnes skal hjelpe Christopher W. Davidsen til pallen i Budapest og Lyon. Han erstatter Karl Erik Pallesen som ikke har tid til å være med Davidsen videre.

Hvarnes er en av Norges beste kokker og en av landets mest erfarne konkurransekokker, med mer enn 20 konkurranser i kokkekunst på sin CV. I 2010 tok han sølv i Bocuse d’Or Europe og i 2011 endte han på pallen med en sterk bronse i verdensfinalen i Bocuse d’Or.

– Christopher er en meget bra kokk, og han skilte seg ut som en god allrounder i konkurransen Årets Kokk. Han har alt som trengs for å knive om edelt metall i Budapest og Lyon, og jeg ser frem til å kunne backe opp og være en del av team CWD, forteller Gunnar Hvarnes, som til daglig jobber som freelance-kokk i sitt eget selskap, Chef Hvarnes.

Godt og naturlig valg

Gunnar kjennetegnes som en nysgjerrig og kreativ kokk. Han er svært opptatt av råvarenes egenart, ujålete i sin kulinariske stil, men kompromissløs på enkelhet og smak. Han kjenner godt til de internasjonale konkurransene teamet til Christopher skal gjennom, og vet hva som kreves for å komme på pallen i Lyon.

– Gunnars erfaringer som kokk og som konkurransekokk gjør ham til et godt og naturlig valg, og Norges Bocusekokker støtter og stiller seg bak Team CWD, nå som de har startet den utfordrende og arbeidskrevende Veien til Lyon 2017, sier styreleder i det norske Bocuse-Akademiet Lars-Erik Underthun.

Ingenting overlatt til tilfeldighetene

Med på teamet har Christopher også sin commis fra Årets kokk-konkurransen, Håvard Werkland fra Scandic Nidelven. Under konkurransen imponerte han juryen og vant prisen Beste commis 2015.

–Jeg er utrolig glad for at Gunnar har takket ja til å være min coach, og for at Håvard også er med som min commis. Kort sagt er dette mitt drømmeteam, og nå gleder jeg meg til å sette i gang med treningen for alvor, sier Årets Kokk, Christopher W. Davidsen, som etter hvert vil invitere flere kokker til å bli med på laget.

Teamet har jobbet sammen siden slutten av oktober, og har kommet langt i å konkretisere sine skisser og ideer knyttet til presentasjon, design og geografisk identitet. Fremover vil det bli viktig å fordype seg i råvarenes egenskaper og finne harmonier som gir maksimal smak.